Τρίτη ημέρα ερευνών για τον κυβερνήτη του Phantom, ψάχνουν και τις ακτές

Σβήνουν οι ελπίδες για τον πιλότο Ευστάθιο Τσιτλακίδη

Οι ώρες περνούν και οι ελπίδες «σβήνουν» για τον 31χρονο σμηναγό Στάθη Τσιτλακίδη, τον κυβερνήτη του μοιραίου Phantom F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Άκαρπες έχουν αποβεί μέχρι αυτή την ώρα οι αγωνιώδεις και οργανωμένες έρευνες να εντοπιστεί ο σμηναγός, οι οποίες συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι έρευνες σήμερα διευρύνονται και στις ακτές, σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος της Ηλείας, δηλαδή από την περιοχή του Πύργου μέχρι και τα όρια με τη Μεσσηνία.

Οι Αρχές «χτενίζουν» την περιοχή για να εντοπίσουν τον σμηναγό που αγνοείται, μετά την πτώση του Phantom F-4, 25 μίλια νότια της Ανδραβίδας και 8 μίλια δυτικά του Κατάκολου, στο Ιόνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, δυνάμεις της Π.Υ. Πύργου και του Π.Κ. Κρεστένων, συνεπικουρούμενες από ομάδα της 6ης ΕΜΟΔΕ Αράξου, πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου ή και αντικειμένων του αεροσκάφους στην ακτή.

Οι δυνάμεις απλώθηκαν χθες από το Κατάκολο έως το Γιαννιτσοχώρι στην ακτογραμμή. Οι έρευνες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία θα συνεχιστούν και σήμερα Τετάρτη εφόσον απαιτείται.

Στις έρευνες συμμετέχουν ακόμα και δυνάμεις της Αστυνομίας, ερευνώντας στην ίδια περιοχή.

Έρευνες με ρομπότ και δύτες, στα 1.000 μέτρα το βάθος
Στην περιοχή επιχειρούν δύτες της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρυχίων και Θαλάσσιων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ), της 206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών, καθώς και δύτες της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης.

Οι δύτες επιχειρούν σε ναυαγοσωστικό μέσο του Λιμενικού Σώματος, με την αρωγή υποβρύχιου ρομπότ που έχει τη δυνατότητα να φθάνει σε βάθος έως 100 μέτρων.

Εκτός από το ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού και ένα Super Puma που επιχειρούσαν και τις βραδινές ώρες, από τις πρώτες πρωινές ώρες προστέθηκε στις έρευνες ένα ελικόπτερο Agusta Bell.

Βαρύ το κλίμα στο χωριό του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη
Στο χωριό του, στον Γρανίτη Νευροκοπίου, στη Δράμα, συγγενείς και φίλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον σμηναγό, ο οποίος, όπως λένε, είχε αρραβωνιαστεί και σύντομα σκόπευε να ανεβεί τα σκαλιά της εκκλησίας με την αγαπημένη του. Ο ίδιος ήθελε πολύ να αποκτήσει οικογένεια.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Γρανίτη, Χαράλαμπος Παϊσίδης, ανέφερε ότι ο Στάθης ήταν άριστος μαθητής και το όνειρό του ήταν να πετάει στους αιθέρες. «Ο Στάθης ήταν το καλύτερο παιδί. Άριστος μαθητής, πάντα χαμογελαστός και καλοσυνάτος. Το όνειρό του ήταν να γίνει πιλότος, αυτό ήθελε να κάνει, να πετάει», ανέφερε μιλώντας στο Star.

«Όλοι θα ήθελαν να έχουν ένα παιδί σαν τον Στάθη, να είναι περήφανοι. Η επιλογή του ήταν να γίνει πιλότος. Ήταν άριστος μαθητής, μπορούσε να πάει σε όποια σχολή ήθελε, όμως εκείνος ήθελε να γίνει πιλότος. Ετοιμαζόταν να κάνει οικογένεια, δυστυχώς δεν πρόλαβε» ανέφερε ένας φίλος της οικογένειας, ενώ μια φίλη συμπλήρωσε: «Ο Στάθης είναι από τα καλύτερα παιδιά. Χαμογελαστός, κοινωνικός, δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που έχει συμβεί».

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *