Πράσινο Κίνημα: Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης

Το Πράσινο Κίνημα έδωσε το παρών στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για την Ημέρα των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.
Η Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία Ελευθερίας. Το κλιμάκιο του κόμματος αποτελούνταν από τους δύο Συμπροέδρους Ρία Ακρίβου και Κώστα Καλογράνη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής και Αντιπρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Νίκο Παπαδάκη, τον Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος και υποψήφιο Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Βασίλη Ρόκο, τον υποψήφιο Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Νίκο Παπή, τον υποψήφιο Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης Χρήστο Κατσάνη και τον επίσης υπ. Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης Θανάση Παπαγερούδη.
Κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης ήταν το «ποτέ ξανά», ώστε να μην υπάρξει ποτέ άλλο Ολοκαύτωμα στην ιστορία της ανθρωπότητας, ενώ θετικά αντιμετωπίστηκε η πρόταση για τη μετονομασία μιας κεντρικής οδού της Θεσσαλονίκης σε λεωφόρο Εβραίων Μαρτύρων.
Επίσης, υπήρξαν σαφείς αναφορές για το χρονοδιάγραμμα που αφορά στη δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος.
Το Πράσινο Κίνημα και το πολυμελές κλιμάκιό του με μεγάλη συγκίνηση έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, που έγιναν στο πλαίσιο των δράσεων για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Σε δήλωσή της η Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου ανέφερε: “Με ειλικρινή συγκίνηση και αίσθημα τιμής το Πράσινο Κίνημα κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης. Όπως γνωρίζετε, πρόκειται για μια κοινότητα, από τις μεγαλύτερες και αρχαιότερες στην Ευρώπη και επίκεντρο του Σεφαραδίτικου Εβραϊσμού, που ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία και την πορεία της πόλης. Μία κοινότητα, το 90% της οποίας εξοντώθηκε, αφανίστηκε. Η ιστορία πρέπει να μας διδάσκει, για αυτό το μήνυμα του Πράσινου Κινήματος είναι μονόδρομος, πρέπει τώρα περισσότερο από ποτέ, να ενωθούμε στον αγώνα για τις Οικουμενικές Αξίες και να οικοδομήσουμε έναν κόσμο Ισότητας για όλους.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *