Βρετανικός τουρισμός: Αθήνα, Ρόδος, Κέρκυρα, Σαντορίνη, Μύκονος στους 20 top προορισμούς διακοπών το 2023

Δύο στους πέντε Βρετανούς επιθυμούν να ταξιδέψουν αυτή τη χρονιά σε προορισμό τον οποίο δεν έχουν επισκεφθεί στο παρελθόν, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να είναι οι δημοφιλέστερες επιλογές τους στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με έρευνα της Celebrity Cruises, σε δείγμα 2.000 Βρετανών, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Αθήνα, η Σαντορίνη και η Μύκονος είναι στις πρώτες επιλογές τους για διακοπές το 2023.

Ειδικότερα, η κατάταξη των 20 δημοφιλέστερων προορισμών για το 2023 είναι…

1. Ρώμη

2. Βαρκελώνη

3. Βενετία

4. Ρόδος

5. Φλωρεντία

6. Κέρκυρα

7. Αθήνα

8. Λισαβόνα

9. Θήρα

10. Σεβίλλη

11. Νάπολη

12. Μύκονος

13. Μπριζ

14. Ντουμπρόβνικ

15. Κορσική

16. Διαίρεση

17. Πόρτο

18. Ίμπιζα

19. Μασσαλία

20. Πάλμα ντε Μαγιόρκα

Στην απόφαση για κράτηση διακοπών για το 2023, οι κυριότεροι παράγοντες που παίζουν ρόλο είναι η τοποθεσία, το value for money και η προσιτή τιμή. Επιπλέον, λαμβάνονται υπόψη οι καλές προσφορές, όπως οι εκπτώσεις στις προκρατήσεις.

Επιπλέον, η έρευνα έδειξε ότι το 39% των Βρετανών θεωρούν τις διακοπές υψηλή προτεραιότητα για το 2023, και ένας στους δέκα (9%) τις θεωρεί κορυφαία προτεραιότητα.

Τέσσερις στους 10 (39%) ανυπομονούν να μάθουν για μια νέα κουλτούρα στη διάρκεια των διακοπών, ενώ η πολιτιστική αυθεντικότητα, η ποικιλία δραστηριοτήτων στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν και η δυνατότητα να τραβήξουν όμορφες φωτογραφίες είναι παράγοντες που επηρεάζουν την κράτηση για ένα ονειρικό ταξίδι.

Στη διαμονή, παράγοντας-κλειδί είναι η συνδεσιμότητα, με το 58% των ανθρώπων να θεωρούν το Wi-Fi πρώτο στη λίστα των απαραίτητων υπηρεσιών. Παράλληλα, το 36% δίνει έμφαση στα οφέλη μιας ενιαίας κράτησης για όλες τις υπηρεσίες ταξιδιού στο πακέτο διακοπών.

ΠΗΓΗ:tornosnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *