Χρυσόστομος Μπούκας: Όλοι μαζί ΘΑ,ΘΑ,ΘΑ, και ΘΑ (Οι μαυρογιαλούροι των εκλογών του 2023)

Στο Δημοτικό Συμβούλιο την 11/11/2022 συζητήθηκε το θέμα της υγείας και της λειτουργίας του Νοσοκομείου μας. Μια πλούσια και παραγωγική συζήτηση που ανέδειξε τις πολιτικές αιτίες για τις δυσλειτουργίες στην Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την κατάρρευση της λειτουργίας του Νοσοκομείου μας.

Συμμετείχαν εργαζόμενοι από το χώρο της υγείας, εκπρόσωποι κοινωνικών συλλογικοτήτων, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, όλη η κοινωνία εκεί.

Απουσίαζαν οι βουλευτές του Νομού, παρότι είχαν προσκληθεί.

Η αρχική εισήγηση εμπλουτίστηκε με θέσεις, απόψεις και προτάσεις συναδέλφων όλων των δημοτικών παρατάξεων, πλην ΛΑΣΥ. Το τελικό κείμενο συντάχθηκε εμπεριέχοντας πολιτικές θέσεις και συγκεκριμένες προτάσεις που η άμεση υλοποίησή τους, αλλά και ο προγραμματισμός και αγώνας σε βάθος χρόνου θα μπορούσαν να αναστείλουν αρχικά την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, να σταθεροποιήσουν και εν τέλει να θωρακίσουν την παροχή υγείας στους πολίτες.

Διπλό ηχηρό μήνυμα: ο πλούτος και η δύναμη της περιφέρειας στέκεται αγωνιστικά αντίθετα σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές που στοχεύουν στην διάλυση του ΕΣΥ με σκοπό η υγεία να παραδοθεί ως εμπόρευμα στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Με προτάσεις εφικτές και υλοποιήσιμες, είναι αποφασισμένη να οικοδομήσει το μέλλον για το αναφαίρετο, ιερό αγαθό των πολιτών, την υγεία.

Απαράδεκτες, παράνομες και ανήθικες μεθοδεύσεις της Δημάρχου κ. Υδραίου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μεταλληνού που δεν σεβάστηκε το αξίωμα, τορπίλισαν και κατακερμάτισαν τον πλούτο και την δύναμη της βούλησης του Κερκυραϊκού Λαού.

Μοναδικός τους σκοπός να υπερασπιστούν τον διοικητή του Νοσοκομείου που μετά ένα μήνα απέλυσε η ίδια η κυβέρνηση «τους». Δεν τους ένοιαζαν τα πραγματικά συμφέροντα του Λαού. Σκοπός τους, γονυπετείς να ζητήσουν το αντίδωρο στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τον διοικητή που με απαράδεκτες και εμπαθείς ενέργειες κατά εργαζομένων στο χώρο της υγείας, ήταν συνυπεύθυνος να τα βροντήξει και να παραιτηθεί πληθώρα αξιόμαχων και ικανών λειτουργών υγείας. Τεράστιος και αναντικατάστατος για πολλά χρόνια υγειονομικός πλούτος.

Είμαστε όλοι μάρτυρες. Τα γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά. Είναι η αλήθεια.

Ο Λαός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για συλλαλητήριο για την υγεία και την κατάρρευση των δημόσιων δομών, χωρίς επικεφαλής, χωρίς καθοδήγηση και μεθοδεύσεις για πολιτικά, κομματικά ή προσωπικά οφέλη. Ένας άσπιλος δημοκρατικός αγώνας.

Η Δήμαρχος κ. Υδραίου, όχι μόνο δεν ήταν παρούσα σε αυτό τον αγώνα, δίπλα και μέσα στο Λαό, αλλά την επομένη κάλεσε σύσκεψη και με την παρουσία βουλευτών, συμφωνήσανε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ότι θα.. και θα.. και θα.. Κενολογίες και δηλώσεις.. δηλώσεις.. δηλώσεις..

Έτσι νομίζουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ότι θα ξεγελάσουν πάλι το Λαό. (Μπορεί και να τα καταφέρουν).

Αν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ καταφέρουν να διαλύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το επόμενο βήμα προφανώς θα είναι η διάλυση του συστήματος ασφάλισης και συνταξιοδότησης. Θα εμφανιστούν σαν μανιτάρια, ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες που θα υπόσχονται παροχές περίθαλψης σε ιδιωτικά νοσοκομεία.

Αυτό πρεσβεύει η νεοφιλελεύθερη πολιτική. Δεν ακούτε το ποδοβολητό του κέρδους;

Ένα πολύ μεγάλο μέρος του Λαού θα ξεζουμίζεται στη μαύρη εργασία, στον εργοδοτικό εκβιασμό και θα ωθείται όλο και πιο πολύ, όλο και πιο γρήγορα στην ανέχεια και στο περιθώριο.

Έγινε και ημερίδα για την υγεία. Του Δήμου την ονόμασαν, της Δημάρχου κ. Υδραίου ήταν. Μεταξύ τους ήταν και πάλι, μεταξύ τους τα είπαν.

Ας ανακοινώσουν λοιπόν τα πορίσματα, τις συγκεκριμένες προτάσεις αυτής της ημερίδας και τους αγώνες που θα κάνουν, για να καταλάβουμε και εμείς όλοι, το σχέδιό τους για τη δημόσια παροχή υγείας στο Νομό. Γιατί δεν ανεχόμαστε άλλο δηλώσεις κενού περιεχομένου, τόσο της κ. Υδραίου, όσο και της κ. Κράτσα.

Είναι πλέον ολοφάνερο σε όλους μας, οι υπερασπιστές της ακραίας νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής στην υγεία, δεν μπορούν να εμφανίζονται και ως θεματοφύλακες της δημόσιας υγείας, γιατί υπολογίζουν ότι θα προσποριστούν εκλογικά οφέλη.

Από την πλευρά μας δεν υποστηρίζουμε ότι είμαστε οι αποκλειστικά κατέχοντες την αλήθεια και το δίκιο. Είμαστε όμως απολύτως συνεπείς, ξεκάθαροι σε όλη μας τη διαδρομή και ειλικρινείς.

Ένα μήνυμα: μην παίζει κανείς με τις ζωές των ανθρώπων για να υπερασπιστεί το κόμμα που ελπίζει ότι θα τους υποστηρίξει στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Ο Λαός θα τους βουλιάξει όλους μαζί.

Καλό καρναβάλι να έχουμε συμπατριώτες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *