Με ευρύτατη συμμετοχή η ημερίδα για την Υγεία που οργάνωσε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

Με ευρύτατη συμμετοχή του ιατρικού κόσμου και των εκπροσώπων των φορέων που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την Υγεία πραγματοποιήθηκε σήμερα η ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος τομέας στο νησί μας.
Στην ημερίδα συμμετείχαν και κατέθεσαν απόψεις και προτάσεις το σύνολο των εκπροσώπων των φορέων που είχαν κληθεί να συμμετάσχουνενώ η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου στην εναρκτήρια ομιλία της, ανέφερε ότι τα προβλήματα στον τομέα της υγείας στο Νομό μας είναι διαχρονικά. Επεσήμανε, όμως, ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, αυτά, έχουν γιγαντωθεί, μετά και την πρωτόγνωρη πίεση που αναπόφευκτα ασκήθηκε στο σύνολο των λειτουργών του δημόσιου συστήματος υγείας κατά την περίοδο έξαρσης της υγειονομικής κρίσης και με τη διατάραξη της εργασιακής ειρήνης και του πνεύματος συνεργασίας στο Νοσοκομείο μας.
Τόνισε ότι ο Δήμος και η δημοτική αρχή με την ανάληψη των καθηκόντων της κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια πρωτοφανή πανδημία και επικεντρώνοντας δυνάμεις, προχώρησε σε εκατοντάδες ενέργειες και παρεμβάσεις στηρίζοντας πολυσχιδώς τις δομές υγείας, το Νοσοκομείο και την κοινωνία, ανταποκρινόμενη στις ιδιαίτερες ανάγκες που προέκυψαν.Η στήριξη αυτή δε, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα.
Μετά από δύο χρόνια επίπονης λειτουργίας στον τομέα αυτό, είπε χαρακτηριστικά η Μ. Υδραίου, με το σύνολο του ιατρικού και επικουρικού προσωπικού των δομών υγείας μας να δίνει τον καλύτερο εαυτό του προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες, βρισκόμαστε σήμερα αντιμέτωποι με προβλήματα τα οποία χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης. Σε δύο συνεδριάσεις του το Δημοτικό μας Συμβούλιο συζήτησε το θέμα των προβλημάτων στον τομέα της υγείας και στο Νοσοκομείο μας. Παράλληλα, σε πρόσφατη σύσκεψη την οποία συγκάλεσα είχαμε την ευκαιρία να συνοψίσουμε, θέσεις, απόψεις και προτάσεις. Είναι δεκάδες και οι παρεμβάσεις και ερωτήσεις των Βουλευτών μας, ενώ το θέμα των προβλημάτων έχει απασχολήσει και το Περιφερειακό Συμβούλιο. Μετά από όλα αυτά, κρίναμε ότι απαιτείται μια συνολική διεκδίκηση για την επίλυση των προβλημάτων και προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε η πρωτοβουλία μας για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης ημερίδας.»
Η Δήμαρχος αναφέρθηκε σε δέκα σημεία – προτάσεις τα οποία αποτελούν βασικό πλαίσιο διεκδίκησης το οποίο προέκυψε και από την πρόσφατη σύσκεψη η οποία διεξήχθη για το θέμα αυτό τονίζοντας ότι μέσα από τη συγκεκριμένη ημερίδα δίνεται η δυνατότητα εμπλουτισμού και ομογεννοποίησής του ώστε να εκπροσωπηθεί το σύνολο των φορέων του τόπου μας.
Τα ζητήματα που τέθηκαν σήμερα δεν αφορούσαν μόνο στη λειτουργία του Νομαρχιακού Νοσοκομείου αλλά και σε αυτή των Κέντρων Υγείας τα οποία λειτουργούν ως «ανάχωμα» στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα. Εξ αυτών, ξεχώρισαν η άμεση ανάγκη πρόσληψης έκτακτου και μόνιμου προσωπικού, ιατρικού και επικουρικού, τόσο στο Νοσοκομείο όσο και στα Κέντρα Υγείας, η ανάγκη βελτίωσης των κτηριακών υποδομών και η προμήθεια με τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό των Κέντρων Υγείας προκειμένου αυτά να ανταποκριθούν στοιχειωδώς και αποτελεσματικά στο καθήκον που έχουν για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Το ζήτημα της μισθολογικής αύξησης των δημόσιων λειτουργών υγείας ήταν ακόμη ένα βασικό στοιχείο το οποίο αναφέρθηκε καθώς αναπόφευκτα αποτελεί βασικό όρο για την εκδήλωση ενδιαφέροντος πλήρωσης κενών θέσεων στον τομέα της υγείας στο νησί μας. Επίσης, ιδιαίτερα επισημάνθηκε το πρόβλημα της στέγασης για το ο οποίο ο Δήμος προτίθεται να προσφέρει οικόπεδο αλλά χρειάζεται άμεσα να αξιοποιηθεί και η περιουσία του Νοσοκομείου.
Στην ημερίδα χαιρετισμό απέστειλαν η υφ. Υγείας κ. Ράπτη, οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάνκης ενώ τοποθετήσεις έκανε το σύνολο των εκπροσώπων των φορέων που είχαν κληθεί και συμμετείχαν. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων,παραβρέθηκαν: Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ΠΙΝ Μελίτα Ανδριώτη, ο πρώην Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Ιόνιος Συμμαχία» στο Π.Σ. Σπύρος Σπύρου, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γεώργιος Μαχειμάρης,οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κεντρικής ΚέρκυραςΠαναγιώτα Τζάνε, Χάρης Γιώτης, Δημήτρης Κατέχης, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Γεώργιος Καρύδης, ο Πρ. του Δημ. Συμβουλίου Κεντρ. Κέρκυρας, οΕπιστημονικός Υπεύθυνος Μονάδας Απεξάρτησης «Διάπλους» της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας Ηλίας Μιχαλαρέας,ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας Σέργιος Χρυσικόπουλος,ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας Δημήτρης Καλούδης, ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Περικλής Μπαλανίκας Περικλής,ο Αντιπρόεδρος του Ι. Συλλόγου και εκπρόσωπος στον Π.Ι.Σ. κ. Άγγελος Σπύρου,η Αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου της Κέρκυρας κ.Αλεξάνδρα Καλαϊτζόγλου, ο Διευθυντής Ν/Υ, εκπρόσωπος των εργαζομένων και Δημοτικός Σύμβουλος κ.Γιάννης Τριανταφυλλούδης, η συντονίστρια του Κέντρου Υγείας της πόλης της Κέρκυρας κ. Μαυροπούλου Σοφία,ο Προϊστάμενος του Κέντρου Υγείας Αγ. Αθανασίου κ. Βλάχος Ευάγγελος,ο Διευθυντής. του Κέντρου Υγείας Αγ. Μάρκου κ. Νικόλαος Μιχαλάκης, η ιατρός του Κ.Υ. Αγ. Μάρκου κ.Κιρήνη Ευανθία, ο Πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ κ. Νικόλαος Πολύζος,το μέλος της ΕΓΕΣΥΚ και του Δ.Σ. του Νοσοκομείου κ.Καρδακάρης Σπυρίδων, ο ιατρός του Δήμου Νότιας Κέρκυρας και εκπρόσωπος κ. Σαγιάς Γεώργιος, η Υπεύθυνη ψυχικής υγείας Νομ. Νοςκαι Αντιπρ. του ΚΟΙΣΠΕ κ.ΦάντιΡομπέρτα, ο ιατρός Εργασίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου κ.Γιάγκας Χρήστος, ο Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ κ. Κυπριώτης Χρήστος,το μέλος κ. Θωμάς Μπαντάς,ο Διευθυντής της 7ης ΥΠΕ του ΕΚΑΒ κ.Τσοβίλης Μιχάλης, η Πρ. του ΚΟΙΣΠΕ Μαρία Δημοπούλου, η κ. Αννέτα Τσελέντη από την ΔΗΜΟΠ Ν. Μώρος, η Πρ. της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας Μαρία Μάνδυλα, ιατροί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ο Επιστημονικός Υπεύθ. του Παρατηρητηρίου του Δήμου Κέρκυρας για τον covid κ. Γιάννης Αλαμάνος καθώς και μέλη του Παρατηρητηρίου Υγείας. Σημειώνεται ότι η ημερίδα οργανώθηκε σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Ανδρέα Σκούπουρα από τη Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας του Δήμουκαι τον Αντιδήμαρχο Υγείας κ. Σπύρο Πουλή.
Η ημερίδα έκλεισε με κοινή συμφωνία από τους φορείς για αποστολή εγγράφως των αιτημάτων τους ώστε αυτά να τεθούν συνολικά προς διεκδίκηση με στόχο την βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη ικανοποίησή τους.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *