Περιοδεία ΜεΡΑ25 στα Ιόνια νησιά

Την Τετάρτη και Πέμπτη (25-26-01-2023), στο πλαίσιο περιοδείας της στα Ιόνια Νησιά, αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 αποτελούμενη από μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, επισκέφτηκε την Κεφαλονιά για να συζητήσει τα προβλήματα του νησιού με τις συλλογικότητες, τους κατοίκους και τα ΜΜΕ του νησιού.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, το κλιμάκιο συνεπικουρούμενο από την Οργάνωση Βάσης της Κεφαλονιάς, επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου. Η συνάντηση αυτή επιβεβαίωσε τη συστηματική αποδόμηση που δέχεται συνολικά το ΕΣΥ, η οποία, στην προκειμένη περίπτωση, συνίσταται στην τεράστια έλλειψη προσωπικού, με άμεση συνέπεια αφενός, τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας του, αφετέρου τον κίνδυνο για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού. Τον κίνδυνο αυτόν συμπληρώνει και ολοκληρώνει η κλειστή ΜΕΘ λόγω έλλειψης εντατικολόγων, η μεταφορά της ψυχιατρικής κλινικής στην μαιευτική, το κλείσιμο των 24 αγροτικών ιατρείων, η τεράστια έλλειψη πληρωμάτων ασθενοφόρων (δύο πρωινές βάρδιες, μια απογευματινή και μια βραδινή για όλο το νησί), το συνεχώς πλημμυρισμένο υπόγειο του Ιατρικού Κέντρου της Σάμης κ.ά.
Πέρα από το θέμα της υγείας, η αντιπροσωπεία κατά τη συνάντηση της με συλλογικότητες και κινήματα του νησιού, πληροφορήθηκε για το πολύμηνο κάθε χρόνο κλείσιμο του λιμανιού της Σάμης για τους πλόες προς Πάτρα, το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο, την έλλειψη υδροδότησης, ιδιαίτερα του βόρειου και ανατολικού μέρους του νησιού, το πρόβλημα των απορριμμάτων, τις εξαμβλωματικές κατασκευές ανεμογεννητριών, το SLAPP εναντίον των μελών των κινημάτων κλπ.
Το συμπέρασμα όλων είναι ότι, τα παραπάνω προβλήματα διατηρούνται και οξύνονται συνειδητά από την κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β΄ βαθμού για να οδηγηθούν υποδομές και υπηρεσίες από τον δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα.
Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 κατά τη διάρκεια των επαφών και της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, ανέπτυξε τις 7 συν 1 τομές που προτείνει το κόμμα, δηλαδή την πολιτική η οποία πρέπει να ακολουθηθεί άμεσα για να βγει η χώρα από το βάλτο των μνημονίων που οδηγεί τους λίγους πλούσιους να γίνουν πλουσιότεροι και να εξαφανίσει τους φτωχότερους.
Τονίστηκε ότι εάν δεν υπάρξει ρήξη με την παραπάνω λογική και τους εκφραστές της (κόμματα μνημονιακού τόξου και ολιγάρχες) η χώρα ποτέ δεν θα ξεφύγει από την θηλιά της πτώχευσης, η οποία από το 2010 και μετά σφίγγει όλο και πιο πολύ το λαιμό της.
Τέλος, αναφέρθηκε ότι το ΜέΡΑ25, από τον Μάιο 2022 έχει απευθύνει πρόταση στα αυτοπροσδιοριζόμενα προοδευτικά κόμματα για προσπάθεια εύρεσης μιας minimum βάσης συνεργασίας μετά τις εκλογές σεβόμενη την απλή αναλογική. Η πρόταση αυτή έχει επί της ουσίας απορριφθεί, καθώς δεν έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *