Τ.Ε Κ.Κ.Ε: Να αθωωθούν τα μέλη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράστασή της στα μέλη του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, τα οποία δικάζονται την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 και καταγγέλλει την προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.
Η δίκη αυτή πραγματοποιείται μετά από μήνυση που κατατέθηκε το 2018, από τη Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Κέρκυρας, στέλεχος της τοπικής ΝΔ (Υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας ΔΕΕΠ Κέρκυρας της Ν.Δ), για συκοφαντική δυσφήμιση, εξαιτίας ανακοίνωσης που εξέδωσε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας ομόφωνα και κατήγγειλε τις πρακτικές της στο τρόπο διοίκηση του σχολείου. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και ο Γραμματέας της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, Μπορμπότης Γιάννης και ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, Καπετάνιος Αχιλλέας, στέλεχος του ΚΚΕ.
Η κυβερνητική πολιτική της όξυνσης του αυταρχισμού και της καταστολής δίνει αέρα στους ντόπιους εντολοδόχους της. Θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο θα κατορθώσουν να επιβάλλουν «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς, αφήνοντας κράτος και εργοδότες να αλωνίζουν. Η μήνυση αυτή και η επερχόμενη δίκη, ως μόνο στόχο έχουν να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση, να βάλουν εμπόδια σε ένα σωματείο, το οποίο κινείται στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης, τόσο για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, όσο και για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και των οικογενειών τους. Η δίκη αυτή έρχεται ως συνέχεια των δικαστηρίων που έκανε το Υπουργείο Παιδείας στους εκπαιδευτικούς, βγάζοντας παράνομες και καταχρηστικές της κινητοποιήσεις τους, που δε διστάζει να σύρει σε κρατητήρια και “μαθητοδικεία” ακόμα και ανήλικους μαθητές που κινητοποιήθηκαν για ένα καλύτερο σχολείο. Παρόμοια είναι η πρακτική και σε μια σειρά άλλους εργασιακούς χώρους όπου με ενορχήστρωση από την κυβέρνηση και με αξιοποίηση του ν. Χατζηδάκη, επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να σταματήσουν τους αγώνες. Το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα έχει απαντήσει εμφατικά, αφήνοντας την εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη στα χαρτιά.
Ούτε οι μηνύσεις, ούτε τα δικαστήρια, ούτε η καταστολή, μπορούν να σταματήσουν τους αγώνες των εργαζομένων για το δίκιο τους.
Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα, τους εργαζόμενους, την κοινωνική πλειοψηφία να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές.
Ζητάμε την αθώωση των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας στην επερχόμενη δίκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *