Στέφανος Γκίκας: «Δημοπρατείται το Έργο Ύδρευσης της Κέρκυρας – Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου η Κατάθεση Φακέλων-Δικαιολογητικών»

Ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας ενημερώθηκε σήμερα από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ότι τις επόμενες ώρες βγαίνει στον αέρα ο Διαγωνισμός του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το μεγάλο Έργο Ύδρευσης της Κέρκυρας, με καταληκτική ημερομηνία παράδοσης των φακέλων – δικαιολογητικών την 28η Φεβρουαρίου 2023. Υπενθυμίζεται ότι το έργο θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, ενώ έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με μεγάλη ικανοποίηση ενημερώθηκα σήμερα από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη ότι βγαίνει στον αέρα ο Διαγωνισμός για το πολυπόθητο Έργο Ύδρευσης της Κέρκυρας.
Τα τρία τελευταία χρόνια εργαστήκαμε εντατικά και μεθοδικά για να γίνει δυνατή η υλοποίηση αυτού του πολύ σημαντικού για την Κέρκυρα έργου και καταφέραμε να το εντάξουμε στο Πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης – κάτι που δεν προβλεπόταν στον αρχικό σχεδιασμό του Προγράμματος «Ελλάδα 2.0». Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίστηκε μέρος της χρηματοδότησης, ενώ η υλοποίηση του έργου θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ.
Το έργο ξεπερνά το κόστος των 180 εκατ. Ευρώ και συμπεριλαμβάνει την μελέτη, την κατασκευή, την συντήρηση και την λειτουργία του. Η διάρκεια της σύμβασης παραχώρησης έχει καθοριστεί στα 30 έτη. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η κατασκευή Εγκαταστάσεων Καθαρισμού Νερού Μελισσουδίου και Καλαμιώτισσας, η λειτουργία της Εγκατάστασης Αποσκλήρυνσης Νερού Χρυσηίδας, η κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση δικτύων μήκους 220 χλμ, η κατασκευή νέων δεξαμενών και αντλιοστασίων κ.α.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2023 θα κατατεθούν οι φάκελοι με τα δικαιολογητικά από τους υποψήφιους αναδόχους.
Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την συγκατάθεσή του στο μεγάλο αυτό έργο. Βεβαίως, ευχαριστώ τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη, οι οποίοι από τις πρώτες συναντήσεις μας το 2019 αντιλήφθηκαν την κρισιμότητα και την σπουδαιότητα που έχει αυτό το έργο για την Κέρκυρα και κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια για να γίνει δυνατή η υλοποίησή του. Κοινός μας στόχος ήταν από την πρώτη στιγμή, η Κέρκυρα να αποκτήσει επιτέλους υψηλής ποιότητας πόσιμο νερό, χωρίς να επιβαρυνθούν ούτε ένα Ευρώ οι πολίτες.
Μετά από τρία χρόνια εντατικής εργασίας, ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και ξεκινά η διαγωνιστική φάση για το μεγάλο Έργο Ύδρευσης της Κέρκυρας που θα αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων του νησιού μας.
Πρόκειται για άλλη μία προεκλογική μας δέσμευση που μπαίνει σε ρότα υλοποίησης.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *