Αλέκος Αυλωνίτης : Apodixi please. Προσβλητική για χιλιάδες επιχειρηματίες η καμπάνια της ΑΑΔΕ

Προσβλητική για χιλιάδες επιχειρηματίες και καταστηματάρχες είναι η καμπάνια της ΑΑΔΕ, η οποία συνεχίζεται για 3η χρονιά, μέσω πινακίδων στα αεροδρόμια της χώρας μας, με τις οποίες καλούνται οι επισκέπτες να ζητούν απόδειξη στις συναλλαγές τους.

Η καμπάνια «Apodixi please» θα ήταν αποδεκτή αν γινόταν άπαξ και συνδυαστικά με άλλες ενέργειες προστασίας και ασφάλειας των τουριστών. Αντιθέτως, η εμμονική συνέχιση της εν λόγω καμπάνιας είναι δυσφημιστική για τη χώρα, στοχοποιεί ολόκληρους παραγωγικούς κλάδους και καλλιεργεί κλίμα καχυποψίας στους επισκέπτες της χώρας, αναζωπυρώνοντας απαράδεκτα στερεότυπα σε βάρος των Ελλήνων. Τι άλλο να σκεφτεί κανείς, όταν η πρώτη εικόνα που αντικρίζει στα αεροδρόμιά μας, για σειρά ετών είναι αυτές οι πινακίδες;

Δικαίως οι άνθρωποι της εστίασης και του εμπορίου, που στην πλειοψηφία τους εκπροσωπούν το υγιές επιχειρείν και αποτελούν στυλοβάτη της χώρας στην άντληση εσόδων, αισθάνονται προσβεβλημένοι. Αν η Κυβέρνηση των «αρίστων» επιθυμεί να διαφυλάξει τα έσοδα ας ενισχύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που, στην κυριολεξία έχει διαλύσει, ας θεσπίσει κίνητρα και –σε κάθε περίπτωση – ας αντιληφθεί ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι εσωτερική διαδικασία της χώρα μας, την οποία οφείλει να αντιμετωπίσει το Υπ. Οικονομικών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *