Καιρός: Πού θα έχει καταιγίδες το Σάββατο -Κακοκαιρία με βροχή αλλά υψηλές θερμοκρασίες

Αύριο, Σάββατο, στα δυτικά τμήματα της χώρας ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν νεφώσεις κατά διαστήματα.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν έως το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο και στο Αιγαίο, ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη Θράκη, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, στο Βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά έως το πρωί, και στην Ανατολική Στερεά την Πελοπόννησο και στο Βόρειο Αιγαίο από το απόγευμα.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια τμήματα της χώρας θα είναι κατά τόπους αυξημένες και θα εκδηλωθούν λασποβροχές.

Η θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 15, στη Θεσσαλία από 2 έως 16, στην Ήπειρο από 2 έως 13, στη Στερεά από 4 έως 16, στην Πελοπόννησο από 6 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 14, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 8 έως 16, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 16, στις Κυκλάδες από 11 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 9 έως 17 και στην Κρήτη από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Σημειώνεται η ελάχιστη θερμοκρασία στα δυτικά τμήματα της χώρας αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 5 έως 7 Μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ και από το απόγευμα 3 έως 5 Μποφόρ.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *