Δημοσκόπηση Metron Analysis: Ποια κόμματα μένουν εκτός Βουλής -Τι γίνεται με Κασιδιάρη 

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 7 μονάδες, δίνει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «Mega Γεγονότα» με τη Ράνια Τζίμα.

Στη δημοσκόπηση που έγινε μεταξύ 11-17 Ιανουαρίου και πιάνει και τα θέματα της επικαιρότητας, όπως η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η ΝΔ παίρνει ποσοστό 28,7% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 21,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Το κυβερνών κόμμα χάνει 0,4 μονάδες από τον Δεκέμβριο ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να χάνει 0,6 μονάδες.

Το ΠΑΣΟΚ παίρνει ποσοστό 9,7%, αυξημένο κατά 0,8 μονάδες από την προηγούμενη έρευνα, το ΚΚΕ βρίσκεται στο 4,7% (από 4,8%) και η Ελληνική Λύση στο 3,5% (3,9% τον Δεκέμβριο).

Εκτός Βουλής δείχνει να μένει το ΜέΡΑ 25 με 2,8% ενώ οι «Ελληνες – Εθνικό Κόμμα» του Ηλία Κασιδιάρη παίρνει ποσοστό 2,7%

Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 10,7%.

Αυτό που παρατηρεί κανείς είναι τα χαμηλά ποσοστά όλων των κομμάτων, η πεντακομματική βουλή και η μάχη που δίνουν Γ. Βαρουφάκης και Η. Κασιδιάρης για να μπουν στη Βουλή.

Επίσης, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να παγιώνεται γύρω στο 10% χωρίς να έχει δυναμική μεγάλης ανόδου. Και από το ανώτερο 12,2% της ίδιας εταιρείας τον Σεπτέμβριο βρίσκεται στο 9,7%

Η ΝΔ από τον περασμένο Σεπτέμβρη κινείται στα επίπεδα του 29% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτή την περίοδο άνοδο μόλις 1,1 μονάδες.

Πάντως, αυτοί που ρωτήθηκαν αν είναι υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων, το 45,8% θέλει τη ΝΔ και μόλις το 12,8% τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα όσοι θέλουν κυβερνήσεις συνεργασίας στην πρόθεση ψήφου δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ 31,3% και μόλις 10,9% στη ΝΔ.

Στην εκτίμηση ψήφου, όμως, η ΝΔ παίρνει ποσοστό 36,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 27,5%, δηλαδή διαφορά 6,9 μονάδες. Το ΠΑΣΟΚ είναι στο 12,4%, το ΚΚΕ στο 6%, η Ελληνική Λύση στο 4,5% και ΜέΡΑ 25 και Ελληνες – Εθνικό Κόμμα στο 3,5%.

Δηλαδή στην εκτίμηση ψήφου ο Ηλίας Κασιδιάρης και το «καλυμμένο» ναζιστικό κόμμα του μπαίνει στη Βουλή.

Στην κάρτα αυτή φαίνεται ότι η ΝΔ είναι κάτω από το ποσοστό για αυτοδυναμία και μάλιστα χάνει 3,5 μονάδες από τον Δεκέμβριο (39,9%).

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κεφαλαιοποιήσει την πτώση της ΝΔ καθώς από τις 31,5 μονάδες του Δεκεμβρίου πέφτει στο 27,5%, απώλεια 4 μονάδων.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ο νικητής καθώς από το 8,1% στην εκτίμηση ψήφου του περασμένου μήνα, πάει στο 12,4%.

Συντριπτικά υπέρ της ΝΔ η παράσταση νίκης. Στο 70% το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι θα έρθει πρώτο κόμμα, ανεξάρτητα τι θα ψηφίσουν. Μόλις 16% ο ΣΥΡΙΖΑ και 4% το ΠΑΣΟΚ.

ΠΗΓΗ:aftodioikisi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *