Στέφανος Γκίκας: «Ξεκινούν οι Εργασίες Συντήρησης και Ανάδειξης του Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Άνω Κορακιάνας»

Τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου στην Άνω Κορακιάνα επισκέφτηκε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας. Ο Ναός διακόπτει αύριο την λειτουργία του, λόγω της έναρξης εργασιών συντήρησης και ανάδειξής του. Πρόκειται για έργο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που χρηματοδοτείται από τον ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Μετά την επίσκεψη ο Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με χαρά παρευρέθηκα σήμερα στη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου στην Άνω Κορακιάνα, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ.κ. Θεόκλητος.
Ο Ναός, ο οποίος αποτελεί μοναδικό ιστορικό και εκκλησιαστικό Μνημείο, κλείνει αύριο για να ξεκινήσουν ευρείας κλίμακας εργασίες συντήρησης και ανάδειξης των εξαιρετικών τοιχογραφιών και των σπάνιων εικόνων του. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν αναστηλωτικές εργασίες στον Ναό και στο διπλανό ελαιοτριβείο το οποίο θα μετατραπεί σε Πολιτιστικό Κέντρο, ενώ θα γίνει και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
Το έργο, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και θα εκτελεστεί με ευθύνη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, θα ξεπεράσει το ποσό των 700.000 Ευρώ.
Είμαι βέβαιος ότι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, ο εντυπωσιακός αυτός Ναός θα γίνει ένα εκκλησιαστικό Μνημείο με εξαιρετικά μεγάλη επισκεψιμότητα.
Εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη στους συντηρητές και σε όσους θα συμβάλλουν στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *