Η εργοδοτική διοίκηση του σωματείου ΟΤΑ Κέρκυρας ξεπούλησε συνειδητά με απεργοσπασία την Απεργία (17/1), για την ασφάλεια και υγιεινή στους χώρους δουλειάς στους Δήμους

Η σημαντική Πανελλαδική χθεσινή απεργία εκ του αποτελέσματος φανέρωσε την συνδικαλιστική και πολιτική γύμνια της πλειοψηφίας της δ/σης του σωματείου μας.
Ώρα 11:00 π.μ. στην απεργιακή συγκέντρωση (στην καθαριότητα – Μαντούκι) δεν πάτησαν το πόδι τους ούτε για «τα μάτια»! Πλην της ΔΑΣ… 8 από τα 9 μέλη του ΔΣ ως συνειδητοί πια απεργοσπάστες, έγραψαν μια ακόμη μαύρη σελίδα στα πεπραγμένα του σωματείου του κλάδου.
…Κατά τ’ άλλα περίσσεψαν οι ανακοινώσεις και τα απεργιακά σαλπίσματα που καλούσαν αποφασιστικά σε αγώνα για μέτρα προστασίας – ασφάλειας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους, εξαιτίας των 64 νεκρών και 102 βαριά τραυματισμένων στην τελευταία 8ετία.
Απόδειξαν ότι τα δακρύβρεχτα λόγια συμπόνιας που σκόρπισαν με τις ανακοινώσεις για την απεργία, ήταν κροκοδείλια δάκρυα και περιφρόνηση για τους συναδέλφους τους που εργάζονται για το μεροκάματο του τρόμου.
Έδειξαν ακόμη ως δ/ση του σωματείου με αυτή την απεργοσπαστική στάση τους ότι, αντί για αλληλεγγύη, έχουν απόλυτη αναλγησία τους για τους συναδέλφους μας που σακατεύονται αυτά τα χρόνια για ένα μεροκάματο… κι αυτό κουτσουρεμένο, από τις πολιτικές όλων των ως τώρα κυβερνήσεων και της πλειοψηφίας των δημάρχων, οι οποίοι συμφωνούν κι επαυξάνουν με ακόμη περισσότερη εντατικοποίηση και ελαστική εργασία στους εργαζόμενους.
Συνάδελφοι συναδέλφισσες
– Αυτές τις μέρες προχωρά η εκχώρηση τμημάτων της λειτουργίας της οικονομικής υπηρεσίας, του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και της πινακοθήκης σε ιδιωτική εταιρία. Η δ/ση του σωματείου που στα λόγια είναι κατά των ιδιωτικοποιήεσων, επιλέγει για μια ακόμη φορά συνειδητά να σιωπά και να συναινεί στο νέο παζλ ιδιωτικοποιήσεων των δημοτικών υπηρεσιών.
– Αυτή όμως η συνδικαλιστικά και πολιτικά ανυπόληπτη πλειοψηφία του ΔΣ θα καλέσει σε λίγες μέρες τους δημοτικούς υπαλλήλους στην κοπή πίτας του σωματείου. Θα προσκαλέσει και τους δημάρχους για να μας «χτυπήσουν» άλλη μια φορά την πλάτη με το γνωστό υποκριτικό κλισέ: «εργοδοσία και εργαζόμενοι είμαστε μαζί, μια οικογένεια» !
– Αυτή η συνδικαλιστική πλειοψηφία των «yes men» σε κυβερνήσεις και δημάρχους, θα σκορπίσει άλλη μια φορά κούφια λόγια «ενότητας» σε μόνιμους και συμβασιούχους (σε πολλούς απ’ τους οποίους αρπάζει τη συνδρομή, όμως συνειδητά τους κρατά εκτός σωματείου χωρίς δικαίωμα «εκλέγειν και εκλέγεσθαι»).
Στους δύσκολους καιρούς της συνεχιζόμενης επίθεσης από όλες τις κυβερνήσεις, στη ζωή και στα δικαιώματά μας, δεν υπάρχουν «σωτήρες».
– Μόνη ελπίδα είναι η οργάνωση σε σωματεία απαλλαγμένα απ’ τη σαπίλα του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού της υποταγής και του συμβιβασμού.
– Μόνη διέξοδος για να εμποδίσουμε τα χειρότερα και να διεκδικήσουμε ουσιαστικά δικαιώματα για όλους στις σύγχρονες ανάγκες μας, είναι ο αγώνας με το οργανωμένο ταξικό κίνημα.
Στο σωματείο μας το μόνο αποκούμπι των συναδέλφων είναι οι συνεπείς δυνάμεις της ΔΑΣ
που πρέπει να ενισχυθούν αποφασιστικά και συλλογικά με ομάδες πρωτοβουλίας και επιτροπές σε όλους τους εργασιακούς χώρους, από κάθε τίμιο εργαζόμενο που ανησυχεί και λέει:
ΩΣ ΕΔΩ, ΔΕ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! . . .

«Τίποτα δε γίνεται αν μένεις θεατής
Όλα ανατρέπονται αν ξεσηκωθείς»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *