Νοσοκομείο Άργους: «Γεννάτε με δική σας ευθύνη»

Την υπογραφή τους κάτω από έτοιμο κείμενο με το οποίο αναλαμβάνουν οι ίδιες την ευθύνη να βρουν δικό τους παιδίατρο, επειδή δεν εφημερεύει παιδίατρος, καλούνται να βάλουν οι γυναίκες που πάνε να γεννήσουν στην μαιευτική – γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου στο Άργος.

Ειδικότερα, το κείμενο, που φέρνει στη δημοσιότητα 0 902.gr, αναφέρει:

«Η κάτωθι υπογεγραμμένη επίτοκος ενημερώθηκα επαρκώς και κατανοητά από τον εφημερεύοντα γυναικολόγο παρουσία της υπεύθυνης μαίας ότι σήμερα δεν εφημερεύει παιδίατρος και ως εκ τούτου η γέννηση επί απουσίας παιδιάτρου του παιδιού διατρέχει κινδύνους για τη ζωή του σε περίπτωση οποιασδήποτε επιπλοκής και μου συστήθηκε η παραπομπή σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα. Παρά ταύτα επιθυμώ την εισαγωγή στη Μ/Γ κλινική του ΓΝ Αργολίδος ΝΜ Αργους και αναλαμβάνω εγώ προσωπικά τη συνδρομή δικού μου παιδιάτρου».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για πρόβλημα που οδηγεί καθημερινά επίτοκες γυναίκες σε νοσοκομεία εκτός νομού σε Καλαμάτα, Τρίπολη, Κόρινθο ακόμη και Αθήνα, εφόσον σε όλη την Αργολίδα, υπάρχει μόνο ένας νοσοκομειακός παιδίατρος, στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, που καλείται να καλύψει ανάγκες σε όλο το νομό.

Το ζήτημα απασχολεί για χρόνια, έντονα την τοπική κοινωνία. χωρίς μέχρι και σήμερα να βρίσκεται λύση, αντιθέτως με την κατάσταση να επιδεινώνεται.

ΠΗΓΗ:tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *