Εγκαίνια των νέων γραφείων της ΔΙΑΔΕΥΑΚ στη Λευκίμμη

Την υπόσχεση που είχε δώσει το 2019 για αλλαγή των άθλιων συνθηκών εργασίας και εξυπηρέτησης πολιτών στα τότε γραφεία της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ στην Νότια Κέρκυρα, τήρησε η Πρόεδρος της Επιχείρησης και Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου.
Το πρωί της Παρασκευής, παρουσία της Προέδρου, του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ και του Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας Κώστα Λέσση, εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της Διαδημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης με έδρα τη Λευκίμμη, παρουσία των εργαζομένων. Επίσης, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα.
Υδραίου: Ήταν ντροπή τα παλιά γραφεία
Στόχος είναι η επίλυση των προβλημάτων και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρχει καλή διάθεση και συνεννόηση από όλες τος πλευρές, ανέφερε μεταξύ των άλλων η κα. Υδραίου. Στην ολιγόλεπτη ομιλία της ανέφερε:
«Με συνένωση δυνάμεων, συνεννόηση και καλή διάθεση μπορούμε να λύνουμε τα προβλήματα. Η ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ έχει περάσει από πολλές δυσκολίες και αυτό πρέπει να μας ενώνει. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε στον πολίτη με σεβασμό, να λύνουμε τα προβλήματα. Δουλεύετε στον τόπο σας, παράγετε στον τόπο σας και όλα όσα κάνετε, μένουν στον τόπο σας. Είναι σημαντικό να δουλεύουμε με διάθεση προσφοράς. Να ευχηθώ καλή επιτυχία στην επιχείρηση, στους εργαζόμενους, να είμαστε όλοι καλά και γεροί και να προοδεύουμε, ώστε να εγκαινιάζουμε και άλλα μεγάλα έργα και υποδομές που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Ένα πρώτο βήμα είναι αυτά τα γραφεία. Θυμάμαι, όταν επισκέφθηκα πρώτη φορά το 2019 τα γραφεία της Επιχείρησης στη Λευκίμμη, ένιωσα ντροπή γιατί σε εκείνα τα γραφεία δούλευαν άνθρωποι υπό άθλιες συνθήκες. Εξυπηρετούνταν κόσμος υπό τις ίδιες άθλιες συνθήκες. Είμαστε σήμερα σε έναν αξιοπρεπή λειτουργικό χώρο, που οι δημότες έρχονται με χαρά και οι εργαζόμενοι ευχαριστούνται να δουλεύουν υπό τέτοιες συνθήκες. Εμείς προσπαθούμε από την πλευρά μας να βελτιώνουμε τα πράγματα, σας θέλουμε συμμάχους, συνεργάτες και συνοδοιπόρους».

Κ. Λέσσης: «Δεν θα ανεχτώ κακή συμπεριφορά προς τον πολίτη»
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Κ. Λέσσης κατά την τελετή εγκαινίων και την κοπή βασιλόπιτας, έκανε λόγο για ανάγκη εξυπηρέτησης εκ μέρους των εργαζομένων, όλων των πολιτών – δημοτών Νότου αδιακρίτως και ανεξαρτήτως Δημοτικής Ενότητας του Νότου. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Ζούμε σε ένα ταλαιπωρημένο τόπο, δεν εξυπηρετούμε πάντα τους πολίτες. Πρέπει τα προβλήματα που προκύπτουν, να τα λύνουμε και να είμαστε καλύτεροι. Ο χώρος είναι καλός αλλά δε φτάνει. Πρέπει να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες. Πρέπει να έχουμε νερό όλοι. Δε φτάνει μόνο να εισπράττουμε. Ο πολίτης πρέπει να έχει νερό και να μην ταλαιπωρείται το καλοκαίρι που είναι αυξημένες οι ανάγκες. Έχουμε ένα διαλυμένο δίκτυο. Δε διαλύθηκε σήμερα. Κάποιοι δεν φρόντισαν να το αποκαταστήσουν, δεν φρόντισαν να το αποκαταστήσουν με χρηματοδοτικά εργαλεία. Οι εργαζόμενοι κάνουν τα αδύνατα δυνατά και είναι εργαζόμενοι στη Νότια Κέρκυρα. Πρέπει όλοι μαζί να παγαίνουμε στο πρόβλημα όπου και αν προκύπτει και μόνο στο πρόβλημα του τόπου στον οποίο κατοικούμε. Και αυτό ακόμη δεν το έχουμε πετύχει. Θέλω να πιστεύω ότι το 2023 θα είναι ένας καλός χρόνος. Υπάρχουν χρηματοδοτήσεις και καλή θέληση. Μπορεί πολλές φορές να διαφοροποιούμαστε, να συνθέτουμε τις απόψεις μας και να καταλήγουμε σε κοινή συνισταμένη.
Ως μια γροθιά όλοι μαζί, εύχομαι φέτος να ξεπεράσουμε τα προβλήματα του παρελθόντος και ό,τι κακό έχει συμβεί να το βάλουμε στην άκρη. Πρέπει να ακούμε τον πολίτη προσεκτικά. Είναι μια επιχείρηση που προσφέρει εργασία στον εργαζόμενο, που πρέπει όμως και ο εργαζόμενος να την προσφέρει την εργασία αντιστοίχως. Δε θα ανεχτώ κακή συμπεριφορά προς τον πολίτη. Είμαστε υπηρέτες του πολίτη. Είστε ο ένας καλύτερος από τον άλλον και θα πρέπει οι προσωπικές διαφορές να πηγαίνουν στην άκρη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *