Δήλωση Αντιδημάρχου Υγείας Σπύρου Πουλή. “Κάποιοι περιφέρουν την κακότητα τους”

Ο Αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Σπύρος Πουλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι δεδομένο το πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει όχι μόνο το Νοσοκομείο μας αλλά και οι δομές δημόσιας υγείας στη Κέρκυρα.
Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου ανέλαβε πρωτοβουλία κοινής συνάντησης με τους φορείς, τους Βουλευτές, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών αλλά και του Ιατρικού συλλόγου.
Ήταν πολύ σημαντική η πρόταση που κατέθεσε η Δήμαρχος για τη θεσμοθέτηση γενναίων κινήτρων για τους γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν σε δομές δημόσιας υγείας σε νησιά και δυσπρόσιτες περιοχές.
Η ευθύνη πλέον περνάει σε αυτούς που νομοθετούν.
Το σημαντικό είναι η εικόνα που βγήκε και πέρασε προς τα έξω: μια εικόνα ενότητας της Κέρκυρας, με ανθρώπους που ένωσαν τις δυνάμεις τους, κατέθεσαν προτάσεις με θετικό πρόσημο, συμφώνησαν σε ένα κοινό πλαίσιο διεκδίκησης προκειμένου να έρθουν γιατροί στο Νοσοκομείο μας και να βελτιωθεί το επίπεδο της δημόσιας υγείας.
Υπάρχει βεβαίως μια θλιβερή μειοψηφία που δεν συμμετέχει σε τίποτα ή όταν συμμετέχει, συμμετέχει μόνο και μόνο για να δημιουργεί μια εικόνα τοξικότητας.
Περιφέρουν την κακότητα, το απύθμενο μίσος και τα σύνδρομα που έχουν απέναντι στη Δήμαρχο.
Αυτοί δεν μας αφορούν. Ας συνεχίζουν να κάνουν επίδειξη εμπάθειας, εμείς επιλέγουμε την ενότητα, τη συνεργασία, την κοινή προσπάθεια.
Το θέμα της δημόσιας υγείας δεν προσφέρεται ως πεδίο μικροκομματικής αντιπαράθεσης και δημιουργίας έντασης.
Η Δήμαρχος έδωσε το στίγμα και τον τόνο. Απέναντι στα προβλήματα της υγείας και του Νοσοκομείου μας είμαστε όλοι ενωμένοι.
Μπορούμε να συμφωνήσουμε και συμφωνήσαμε σε ένα κοινό πλαίσιο διεκδίκησης και θέσαμε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις προ των ευθυνών τους.
Όπως είπε η Μερόπη Υδραίου, προχωράμε μπροστά με αυτούς που θέλουν και μπορούν, με όλους αυτούς που έχουν να προσφέρουν κάτι θετικό. Όπου και αν ανήκουν.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *