ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ: Να συζητηθεί το θέμα του κλεισίματος του δρόμου Άγιος Νικόλαος – Λευκάδα

Επιστολή απέστειλε προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας ο επικεφαλής του συνδυασμού “Όλοι για την Λευκάδα” Κώστας Δρακονταειδής για το κλείσιμο του δρόμου Άγιος Νικόλαος – Λευκάδα. Ακολουθεί η επιστολή:
“Κύριε Πρόεδρε,
Όπως γνωρίζετε έχει τεθεί σε ισχύ από την Δευτέρα 9/1/2023 η διακοπή της κυκλοφορίας, για έξη ώρες ημερησίως, του δρόμου Άγιος Νικόλαος – Λευκάδα.
Τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι πολλά, με κορυφαίο τον κίνδυνο για τη ζωή ασθενών σε ενδεχόμενη καθυστέρηση κατά την διακομιδή τους σε γειτονικό νοσοκομείο. Καθυστέρηση υλοποίησης σημαντικών έργων της Περιφέρειας, του Δήμου αλλά και ιδιωτών, θέματα ασφάλειας από την εναλλακτική διαδρομή που αποφάσισε το υπουργείο σε συνεννόηση με τον εργολάβο, μέσω ενός απαράδεκτου και επικίνδυνου δρόμου, ταλαιπωρία κατοίκων και επισκεπτών, κ.λπ..
Εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να διασφαλίσουν την αναγκαία και σύντομη ολοκλήρωση του έργου, καθώς και την ασφαλή χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία μετακίνηση των πολιτών, υπάρχουν.
Όλοι οι θεσμικοί φορείς του νησιού στέκονται με σαφή τρόπο απέναντι στο κλείσιμο του δρόμου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο όμως, ουδέποτε συζήτησε συγκροτημένα και αναλυτικά το θέμα και καμιά συλλογική απόφαση δεν έχει ληφθεί, παρά την εκπεφρασμένη και αντίθετη, με το κλείσιμο, θέση σχεδόν όλων των δημοτικών παρατάξεων.
Επίσης, πέρα από αλληλογραφία, νομικές πρωτοβουλίες από την μεριά του Δήμου δεν έχουν ληφθεί, παρ’ ότι το προτείναμε ως παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16/12/2022 και δεσμεύτηκε γι’ αυτό ο κ. Δήμαρχος.
Αποκορύφωμα όλων αυτών συνιστά και το γεγονός ότι στην εκδίκαση των προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων που έγιναν από ιδιώτες, ο Δήμος δεν παρενέβη νομικά ως θεσμικό όργανο.
Οι καθυστερήσεις αυτές, ακόμη κι αν δεχτούμε ότι είναι από μη σκόπιμη παράλειψη, συνιστούν στην πράξη αποδοχή των τετελεσμένων. Εμείς δεν τα αποδεχόμαστε!
Για τους λόγους αυτούς, ΖΗΤΟΥΜΕ να φέρετε το θέμα στο επόμενο τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο της 18/1/2023, με τίτλο: «Ενημέρωση – συζήτηση – λήψη απόφασης για το κλείσιμο του δρόμου Άγιος Νικόλαος – Λευκάδα».
Η εισήγηση θα σας αποσταλεί τις επόμενες μέρες.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στη διάθεσή σας”.

Για τη Δημοτική Παράταξη
«ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»
Δρακονταειδής Κων/νος
Δημοτικός σύμβουλος – Επικεφαλής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *