Το Συλλαλητήριο για την Υγεία δεν πρέπει να έχει χρώματα

Ο αγώνας για τη διεκδίκηση των αυτονόητων στον τομέα της Υγείας δεν έχει χρώματα και ταμπέλες, αγγίζει όλους μας, δεν μπορεί να τον καπηλευτεί κανείς, ούτε να τοποθετηθεί σε χρονικά καλούπια κατά το δοκούν, είναι διαχρονικός, διατρέχει όλες τις κυβερνήσεις που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και άφησαν την Κέρκυρα και τους κατοίκους της στο περιθώριο.

Η διαφαινόμενη αλλαγή σκυτάλης στη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου είναι μια εξέλιξη που δεδομένων των συνθηκών αποφορτίζει το βαρύ κλίμα που επικρατεί σε αυτό, σε καμιά περίπτωση όμως δεν επιλύει τα συσσωρευμένα προβλήματα που καλείται να ξεπεράσει το Νοσοκομείο μας. Αυτά που πρέπει άμεσα να διεκδικήσουμε, ξεπερνούν κατά πολύ τα πρόσωπα και τον ρόλο τους, αφορούν αφενός παγιωμένες νοοτροπίες και λογικές που για δεκαετίες στέρησαν από την Κέρκυρα αυτά που είχε ανάγκη και αφετέρου ένα μεθοδευμένο πολιτικό σχέδιο για την αποδυνάμωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Με τούτες τις σκέψεις, στέκομαι στο πλευρό όλων των Κερκυραίων, ως ένας απλός πολίτης που βιώνει κι αυτός την πλήρη απαξίωση από την πολιτεία στον πολύπαθο τομέα της Υγείας στον Νομό μας.

Συντάσσομαι ψυχή τε και σώματι στον αγώνα και τη διεκδίκηση του Συλλαλητηρίου, προσκαλώ τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν σε αυτό και δηλώνω «παρών» στην προσπάθεια για την αναβάθμιση της υγείας στην περιοχή μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *