Το χριστουγεννιάτικο μουσικό ταξίδι της Φ.Ε. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Στο Α’ ΜΕΡΟΣ παρουσιάστηκαν, το φημισμένο βιενέζικο εμβατήριο WIEN BLEIBT WIEN του αυστριακού συνθέτη Johann Schrammel, στην συνέχεια το αγνώστου συνθέτη ROMANCE – Ειδύλλιο, εξαιρετικά δημοφιλές σε διασκευή του Willy Hautvast, ακολούθησε το Palladio του Karl Jenkins έργο του οποίου ενσαρκώνει την αναγεννησιακή γιορτή της αρμονίας και της τάξης. Το BOLERO DE NOEL σε διασκευή Suzanne Welters ήταν το επόμενο έργο που εκτέλεσε η Φιλαρμονική, μια πολύ πετυχημένη μίξη του Bolero του Ravel και της γνωστής μελωδίας του Μικρού τυμπανιστή, ακολούθησε το Stop the Cavalry του Jona Lewie ένα αντιπολεμικό τραγούδι για έναν Βρετανό στρατιώτη στην πρώτη γραμμή που γράφει μια φανταστική επιστολή στον “Mr Churchill”, παρακαλώντας τον να στείλει το στρατό στο σπίτι γιατί θα προτιμούσε να περάσει τα Χριστούγεννα με την αγαπημένη του, στην συνέχεια παρουσιάστηκε το ODE TO GREENSLEEVES ένα αφιέρωμα στην όμορφη παραδοσιακή μελωδία σε διασκευή του Richard Saucedo, ξεχωριστό κομψό παρουσιάζοντας τη μελωδία σε ένα λυρικό σκηνικό που μοιάζει με μπαλάντα με σύγχρονες αρμονίες και έναν υπαινιγμό παραφωνίας, τέλος το πρώτο μέρος της Συναυλίας έκλεισε με το THE SYNCOPATED CLOCK του Leroy Anderson, με σολίστ στα κρουστά τον Μιχάλη Κόντη. Το έργο γράφτηκε από τον συνθέτη το 1945 ενώ υπηρετούσε στον στρατό των ΗΠΑ με σκοπό να παρουσιάσει ένα ρολόι που σηματοδοτεί τις ώρες της ημέρας σε συγχρονισμένο ρυθμό.
Το Β’ ΜΕΡΟΣ ξεκίνησε με το SANTA MEETS SOUSA σε διασκευή του Mark Williams, μια έξυπνη συνένωση των εμβατηρίων του Σούζα: Stars And Stripes Forever, Semper Fidelis, The Washington Post March και μια ποικιλία από κάλαντα που περιλαμβάνουν: Jingle Bells; Up On The Housetop, Jolly Old Saint Nicholas, Little Town of Bethlehem και Deck The Halls.
Στην συνέχεια παρουσιάστηκε το BELL CAROL ROCK του Mykola D. Leontovych σε διασκευή του Ryan Fraley. Μια μοντέρνα απίστευτα πολύχρωμη γραφή σε Ροκ έκδοση του Ukrainian Bell Carol.
Ακολούθησε το SANTA BABY των Joan Javits, Phil & Tony Springer, ένας γιορτινός θησαυρός που έχουν τραγουδήσει κατά καιρούς η Eartha Kitt, η Madonna, η Taylor Swift, η Mae West, οι Pussycat Dolls, η Shakira και η Miss Piggy.
Το DECK THE HALLS WITH CHIPS AND SALSA του Ed Huckeby, ήταν το επόμενο κομμάτι που ο τίτλος του τα λέει όλα, σε μια groovin’ εκδοχή του Deck The Halls σε πιασάρικο λάτιν-ροκ ρυθμό.
Ακολούθησε μια ωραία λάτιν πινελιά, το γνωστό σε όλους FELIZ NAVIDAD του Jose Feliciano, ενώ στην συνέχεια παρουσιάστηκε το ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS YOU των Mariah Carey & Walter Afanasieff, ένα τραγούδι που έχει γίνει πρότυπο Χριστουγέννων και συνεχίζει να αυξάνεται σε δημοτικότητα κάθε εορταστική περίοδο.
Η Συναυλία έκλεισε με το THE HAPPY CYCLIST του Ted Huggens με σολίστ τους Αλέγρη Προκόπη και Κόντη Μιχάλη. Μια εξαιρετική σύνθεση στην οποία χρησιμοποιείται ως σόλο όργανο ένα κοινό κουδούνι ποδηλάτου βασισμένη στο γνωστό «Dona Nobis Pacem»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *