Σχολεία: Επιστρέφουν κανονικά τη Δευτέρα οι μαθητές -Συμβουλές για όσους εμφανίζουν συμπτώματα

Όπως ήταν προγραμματισμένη θα γίνει η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία τη Δευτέρα.

Αυτό δήλωσε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

«Τα παιδιά θα βρεθούν και πάλι στις τάξεις, οι εκπαιδευτικοί μας επίσης. Ανταποκρινόμενοι και στην αγωνία των γονιών για την εποχική γρίπη, εκδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες εγκύκλιος, η οποία προβλέπει δυνατότητα απουσιών μέχρι 5 ημέρες για όσους νοσούν από την εποχική γρίπη», πρόσθεσε η Νίκη Κεραμέως.

Χθες Παρασκευή τόσο η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, όσο και ο γενικός γραμματέας τού υπουργείου Αλέξανδρος Κόπτσης, τόνισαν πως δεν υπάρχει κίνδυνος, σύμφωνα με τους ειδικούς, από το άνοιγμα των σχολείων, και τη Δευτέρα 9/1 το κουδούνι θα χτυπήσει κανονικά.

Υπενθυμίζεται πως χθες σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος είχε τονίσει πως ανησυχεί για τα παιδιά και εκτίμησε ότι η Επιτροπή των Ειδικών θα έπρεπε ίσως να σκεφτεί και να αποφασίσει την παράταση των σχολικών διακοπών, ώστε να μην ανοίξουν την Δευτέρα τα σχολεία, καθώς αυτό θα επιτείνει το πρόβλημα και θα αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των ασθενών και δη των παιδιών για νοσηλείες σε ΜΕΘ, κάτι που πέρασε η Βρετανία τους περασμένους μήνες.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *