Αναμετριόμαστε με την ιστορία. Γράφει ο Χρυσόστομος Μπούκας

Την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στις 6.30 το απόγευμα στον πεζόδρομο της Ευγενίου Βουλγάρεως η συγκέντρωση όλων των Κερκυραίων για το θέμα υγείας στο Νομό και ειδικότερα στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων λειτουργίας του Νοσοκομείου μας, ιδιαίτερα στο νησιωτικό μας Νομό.

Μια συγκέντρωση χωρίς καθοδήγηση, προκαθορισμένα συνθήματα και ιδιαίτερα χωρίς να υπάρχει κανένας σχεδιασμός για προσωπικά οφέλη.

Το λέω αυτό για να είναι απολύτως ξεκάθαρο, γιατί η χρονιά που διανύουμε είναι «πονηρή» με αλλεπάλληλες εκλογικές διαδικασίες τόσο σε εθνικό (εθνικές εκλογές), όσο και σε τοπικό επίπεδο (δημοτικές και περιφερειακές εκλογές).

Ελεύθερα ο καθένας (γιατί «όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά») θα διατυπώσει την άποψή του, τα αιτήματά μου για το μεγαλύτερο αγαθό της ζωής, την υγεία και πώς πρέπει να διαφυλάξουμε, να προστατεύσουμε και να τη θωρακίσουμε.

Δεν θα στηθούν λαϊκά δικαστήρια και γκιλοτίνες.

Δεν είναι συγκέντρωση εκτόνωσης και ανάδειξης του «εγώ» μας.

Δεν πάμε να σώσουμε κανέναν.

Δεν είναι επίσης μια συγκέντρωση στρογγυλοποίησης των μεγάλων προβλημάτων που απαιτούν λύσεις άμεσες και δραστικές. Όπου ακούτε «όλοι μαζί, θα…», φορέστε.. ζακέτα!

Έληξε ο χρόνος της εξαπάτησης και των «ωραίων» δηλώσεων.

Μόνο η δύναμη του Λαού μπορεί να γράψει την ιστορία του. Με προτάσεις ρεαλιστικές, σκληρές πολλές φορές, αλλά εφικτές και άμεσα υλοποιήσιμες που θα αναδειχθούν από τους απλούς πολίτες, και οι εντολοδόχοι θα απολογούνται για κάθε πράξη ή ενέργεια ή κάθε παράληψη και θα κρίνονται καθημερινά από τους πολίτες.

Δεν ισχυρίζεται κανένας ότι η κατάσταση είναι εύκολη και μπορεί να λυθεί με αυτοματισμό.

Είναι όμως χρέος μας όλων των Κερκυραίων, να αγωνιστούμε για να σωθεί ό,τι μπορεί να περισωθεί στην αρχή και στη συνέχεια διαρκής αγώνας για την σταδιακή και συνεχή βελτίωση.

Αγωνιζόμαστε για την ίδια τη ζωή μας.

Είναι μια συγκέντρωση που καλούμαστε όλοι μας μετά από πολλά χρόνια, να αναμετρηθούμε με την ιστορία. Είμαστε ικανοί και ελεύθεροι να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Γιατί ο Λαός είναι η υπέρτατη εξουσία στα δημοκρατικά πολιτεύματα.

Είναι ένα γενικό προσκλητήριο για να γίνει ο καθένας μας μέρος της ιστορίας.

Την Τετάρτη 11 του μηνός, συντονιστική επιτροπή που θα προκύψει στη συγκέντρωση θα μεταβεί στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου σε συνεννόηση με την ΕΓΕΣΥΚ και το ΕΝΙΑΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ όπου σε συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα υγείας του Νομού θα εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του Κερκυραϊκού Λαού για τις υπηρεσίες που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν και θα προσπαθήσει να εμψυχώσει τον καθημερινό αγώνα που δίνουν κάτω από πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου για να κοινοποιηθούν οι προτάσεις και τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για την υγεία και τη λειτουργία του Νοσοκομείου στο Νομό.

Υπάρχουν προτάσεις, άμεσα υλοποιήσιμες, υπάρχει σχέδιο διάσωσης.

Ίσως πάλι να είναι περισσότερο αισιόδοξα της πραγματικότητας όσα γράφονται. Κάθε αγώνας όμως χρειάζεται αισιοδοξία και δύναμη ψυχής.

Θα δείξει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *