Η ομάδα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για το δημόσιο σύστημα υγείας

Η χυδαιότητα, ο κυνισμός , η αλαζονεία και ο αυταρχισμός της κυβέρνησης της ΝΔ δεν μπορούν να κρυφτούν ούτε καν σε θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία. Πριν από ένα περίπου μήνα ψήφισαν στη Βουλή την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και την ουσιαστική κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα των δομών υγείας. Τώρα πια και επίσημα, η ελεύθερη αγορά θα καθορίζει τα της υγείας μας. Η περιπέτεια της πανδημίας ήταν μια μικρή αναγκαστική παρένθεση , πριν ολοκληρώσουν την πλήρη παράδοση των νοσοκομείων στα χέρια των ιδιωτών και των ασφαλιστικών εταιρειών . Τι και αν στη δύσκολη περίοδο των δυο προηγούμενων χρόνων το υποστελεχωμένο ΕΣΥ σήκωσε όλο το βάρος της πανδημίας… Τι και αν τα μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτήρια αρνήθηκαν πεισματικά νοσηλείες covid, αλλά χρυσοπληρώθηκαν για όλα τα υπόλοιπα περιστατικά…

Τα νέα από τα νοσοκομεία όλης της χώρας μας δείχνουν την απόλυτη κατάρρευση. Από τα νοσοκομεία Παίδων στην Αθήνα μέχρι την Κρήτη και την Βόρεια Ελλάδα.

Η λειτουργία του Νοσοκομείου Κέρκυρας δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Απ΄ότι φαίνεται μάλιστα, η κατάρρευση του Νοσοκομείου μας είναι ταχύτερη από τα υπόλοιπα. Μόνο το τελευταίο εξάμηνο αποχώρησαν από το νοσοκομείο μας 15! γιατροί.. Αργοπεθαίνει η καρδιολογική κλινική (έμειναν 3 από 5 γιατρούς προ 3ετίας), έγινε επικίνδυνη η λειτουργία της παθολογικής κλινικής με μόλις 2 από 5 γιατρούς στην αρχή της πανδημίας), λειτουργεί υποτυπωδώς το ακτινολογικό (από τους 7 γιατρούς έμειναν 2) και έκλεισε η λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου, του μαστογράφου, της μέτρησης οστικής πυκνότητας κοκ.. Όσο για την ψυχιατρική κλινική, καλύτερα να μη μιλήσουμε.. μάλλον ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης του κόσμου.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου με αβυσσαλέα αλαζονεία και κυνισμό διεκδικεί όλη τη δόξα της διάλυσης του μοναδικού νοσοκομείου του νησιού μας, ενώ το Διοικητικό του Συμβούλιο με ιδιαίτερο φανατισμό συνεπικουρεί στην εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδίου. Για αυτό τους τοποθέτησαν από το κόμμα στις θέσεις αυτές, άλλωστε.

Ως ομάδα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ επί 3 χρόνια τονίζαμε τα κακώς κείμενα της πολιτικής που ασκούνταν στο νοσοκομείο μας και προειδοποιούσαμε για την κατάρρευση που τελικά ήρθε. Ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους που διεκδικούν και αγωνίζονται για ένα καλύτερο Δημόσιο Σύστημα Υγείας για όλους, για νοσοκομεία πλήρως στελεχωμένα και λειτουργικά σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις, αντιμετωπίζοντας την υγεία σαν δημόσιο αγαθό και όχι σαν εμπορεύσιμο προϊόν!

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις για ένα νοσοκομείο Κέρκυρας, όπως πρέπει να είναι και όπως μας αξίζει! Δεν έχουμε σκοπό να τους αφήσουμε να παίζουν με τις ζωές μας. Δεν θα τους χαρίσουμε την απάθεια μας!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *