Συνάντηση Στέφανου Γκίκα με Διοικητή 6ης ΥΠΕ Ι. Καρβέλη για τις Δομές Υγείας της ΠΕ Κέρκυρας

Συνάντηση με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκαςστα γραφεία της 6ης ΥΠΕ στη Πάτρα, όπου συζητήθηκαν εκκρεμή θέματα που αφορούν στις Δομές Υγείας της Π.Ε. Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής έθεσε το ζήτημα της προγραμματιζόμενης επισκευής των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Κέρκυρας,η οποία με ενέργειες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και θα γίνει με μέριμνα του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο κ. Γκίκας ενημέρωσε τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ ότι το αμέσως προσεχές διάστημα το ΤΑΙΠΕΔ θα αποστείλει τον σχετικό φάκελο επισκευής των Κέντρων Υγείας στην 6η ΥΠΕ, ώστενα προωθηθεί στο Τεχνικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας για γνωμοδότηση.Μετά την θετική γνωμοδότηση του Υπουργείου, ανοίγει ο δρόμος για την δημοπράτηση του έργου.

Σε ότι αφορά στα ζητήματα του Νοσοκομείου Κέρκυρας,συζητήθηκαν οι σε εξέλιξη προκηρύξεις για τις θέσεις των 12 μόνιμων ιατρών κρίσιμων ειδικοτήτων και των 14 θέσεωνεπικουρικών ιατρών, ενώ αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα του διαγωνισμού ΑΣΕΠ για τους 52 νοσηλευτές/νοσηλεύτριες του ΓΝΚ.

Αναφορικά με την εκκρεμότητα του νέου Περιφερειακού Ιατρείου Αγίου Ματθαίου Ν. Κέρκυρας, ο κ. Καρβέλης γνωστοποίησε ότι θα επισκεφθεί την Κέρκυρα το 3ο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ της 6ης ΥΠΕ και του Δήμου Νότιας Κέρκυρας για την κατασκευή του Ιατρείου.

Ο Στέφανος Γκίκας υπογράμμισε επίσης την αναγκαιότητα κάλυψης με γιατρό του νέου Περιφερειακού Ιατρείου Λάκκας Παξών και ζήτησε στις επόμενες προκηρύξεις Αγροτικών Ιατρών να συμπεριληφθεί και η Λάκκα Παξών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *