Ψυχιατρικός τομέας Νοσοκομείου: Με αφορμή την μη ανανέωση συμβάσης συνάδελφου επικουρικού ψυχίατρου

Θεωρούμε ότι έπρεπε να δοθεί η δυνατότητα ανανέωσης της συμβάσης του και να αποφασίσει ο ίδιος ο συνάδελφος εάν ήθελε να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του στον ψυχιατρικό τομέα του νοσοκομείου η σε άλλη θέση στο ΕΣΥ.

Αποδυναμώνεται πλέον περαιτέρω ο ψυχιατρικός τομέας του νοσοκομείου όσον αφορά την ιατρική του στελέχωση. Απομένουν μόνο 3 ψυχίατροι για να καλύψουν εξωτερικά ιατρεία , ψυχιατρική κλινική , απεξάρτηση, δομές ψυχικής υγείας, κέντρο ψυχικής υγείας και την κοινότητα, έναντι 5 ψυχίατρων την αντίστοιχη εποχή πέρσι, οδηγώντας μαθηματικά στην μείωση της ποσότητας και της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών, στην χειροτέρευση των όρων εργασίας, στην εργασιακή εξουθένωση του ιατρικού προσωπικού και συνεπώς στην υποβάθμιση του ψυχιατρικού τομέα του νοσοκομείου.

Εφόσον εδώ και καιρό είναι γνωστό ότι έχει ανοίξει μόνιμη θέση για τον συγκεκριμένο συνάδελφο στο νοσοκομείο Χανίων και η διοίκηση δεν ήθελε να του ανανεώσει την σύμβαση εργασίας , ποιες είναι οι ενέργειες της προκειμένου να μην επηρεαστεί περαιτέρω η ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου δεδομένου ότι λίγους μήνες πριν είχε παραιτηθεί και άλλος επικουρικός ψυχίατρος που δεν αντικαταστάθηκε;

Αντί να ενισχύεται, όχι μόνο ο ψυχιατρικός τομέας αλλά και το νοσοκομείο γενικότερα, σε ιατρικό , νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κατοίκων του νησιού, αποδυναμώνεται με ευθύνη των κυβερνήσεων και των διοικήσεων. Αυτό είναι άλλωστε το νοσοκομείο που ονειρεύονται, πλήρως εμπορευματοποιημένο, με υγειονομικούς εξαντλημένους και ασθενείς-πελάτες.

Καλούμε τους εργαζόμενους , τα σωματεία, τους κατοίκους του τόπου να απαιτήσουν σύγχρονες στελεχωμένες, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *