Η Πράσινη γωνιά των ΛΙΑΠΑΔΩΝ στέλνει ηχηρά μηνύματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας και αγάπης για τον τόπο μας!

Στο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, το κορυφαίο ζήτημα για τον τόπο μας, ήταν αφιερωμένη η τελευταία μέρα του 2022, από την δημοτική κίνηση υπό τον Στέφανο Πουλημένο, μέλη της οποίας επισκέφτηκαν την ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΩΝΙΑ των ΛΙΑΠΑΔΩΝ.
Εκεί συνομίλησαν με μέλη της τοπικής εθελοντικής πρωτοβουλίας, την Λέσλυ, τον Ίαν, την Μάιρα, την Μάχη και την Λίλιαν που περιέγραψαν το στήσιμο, τη λειτουργία και τα αποτελέσματα της προσπάθειάς τους η οποία, χωρίς στήριξη από την αυτοδιοίκηση, έχει καταγράψει εντυπωσιακές επιδόσεις με ευρεία κοινωνική αναγνώριση και ανταπόκριση.
Στην Πράσινη Γωνιά των Λιαπάδων, δίπλα στο Γυμνάσιο, κάτοικοι του χωριού αλλά και της ευρύτερης περιοχής, κάθε Τρίτη, Παρασκευή και Σάββατο, σε ώρες που έχουν ανακοινωθεί, διαθέτουν εκεί καθαρά ανακυκλώσιμα υλικά, όπως χαρτί, γυαλί, πλαστικά διαφόρων κατηγοριών, αλουμίνιο, σίδηρο κλπ., αλλά και είδη προς επαναχρησιμοποίηση όπως ρούχα, παπούτσια, παλιά έπιπλα, χρηστικά και διακοσμητικά οικιακά σκεύη, παιδικά παιχνίδια, βιβλία κλπ.
Η διάθεσή τους στην Πράσινη Γωνιά συμβάλλει στην αφαίρεση σημαντικού μέρους των προς μεταφοράν απορριμμάτων εξοικονομώντας πόρους και συμβάλλοντας στη διαμόρφωση κοινωνικής περιβαλλοντικής συνείδησης.
Πιό συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των εθελοντών, στον 11μηνο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2022, έχουν συγκεντρώσει πάνω από 100 τόνους καθαρών ανακυκλώσιμων υλικών, τα οποία αν δεν υπήρχε η Πράσινη Γωνιά, θα πήγαιναν στην Κοζάνη ή την Πάλαιρο με υψηλότατο κόστος.
Τον Στέφανο Πουλημένο στους Λιαπάδες πλαισίωσαν οι συνεργάτες του, Χρήστος Σκούρτης, Σπύρος Νεράντζης, Φώντας Αλαμάνος και Κώστας Τσιριγγάκης, ενώ εκεί τους υποδέχτηκαν ο πρώην Δήμαρχος Παλαιοκαστριτών Κώστας Χαλικιάς και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λιαπάδων Γιάννης Αγάθος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *