Νέο πρόγραμμα <<Σπίτι μου >>τί είναι και τι φέρνει

Ένα από τα σκέλη του στρατηγικού σχεδίου για τη στέγαση «Σπίτι μου», είναι ένα νέο πρόγραμμα, το «Ανακαινίζω – Ενοικιάζω».

Όπως αναφέρθηκε και στον οδηγό 10+1 σημείων για το «Σπίτι μου», το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Ενοικιάζω» ουσιαστικά προβλέπει την επιδότηση ιδιοκτητών ακινήτων για την εκτέλεση εργασιών επισκευής και ανακαίνισης κενών κατοικιών. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι αυτές οι κατοικίες να δοθούν στη συνέχεια για μίσθωση (ενοικίαση) για διάρκεια τουλάχιστον 3 ετών.

Στο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί από τη ΔΥΠΑ, εντάσσονται ιδιοκτήτες κατοικιών εμβαδού έως 100 τ.μ. σε αστικά κέντρα, οι οποίοι έχουν τουλάχιστον 50% της επικαρπίας ή της πλήρους κυριότητας της κατοικίας και με οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 40.000€ και ακίνητη περιουσία έως 300.000€. Η κατοικία πρέπει να είναι δηλωμένη ως κενή στο Ε2 του τελευταίου φορολογικού έτους. Διευκρινίζεται επίσης ότι κάθε δικαιούχος μπορεί να κάνει αίτηση για μία μόνο κατοικία, ενώ δεν είναι επιλέξιμοι όσοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Εξοικονομώ.

Η επιδότηση αφορά δαπάνες ανακαίνισης/ επισκευής, που αποδεικνύονται με σχετικά τιμολόγια και φθάνει έως το 40% της δαπάνης, με ανώτατο όριο τα 10.000 ευρώ.

Ποια η διαφορά με τα «Εξοικονομώ»
Όπως ήδη αναφέρθηκε, το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Ενοικιάζω» παρέχει επιδοτήσεις για ανακαίνιση κλειστών κατοικιών προκειμένου να διατεθούν για μίσθωση. Αποσκοπεί δηλαδή στην αύξηση της προσφοράς κατοικίας με την παροχή κινήτρων προκειμένου κενά ακίνητα να χρησιμοποιηθούν ξανά, αφού επανέλθουν σε κατάσταση που να μπορούν να αξιοποιηθούν.

Τα προγράμματα «Εξοικονομώ» στα οποία έχουν ενταχθεί χιλιάδες κατοικίες αφορούν ακίνητα που ήδη χρησιμοποιούνται ως πρώτη κατοικία, ιδιοκατοικομενα ή μισθωμένα.

πηγή : iefimerida

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *