Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τις επικίνδυνες, για την ασφάλεια των ασθενών, ενέργειες του διοικητή του νοσοκομείου Κέρκυρας ο οποίος τις τελευταίες μέρες στέλνει αυταρχικά εντέλλεσθε σε γιατρούς να εφημερεύουν σε τμήματα διαφορετικά από αυτά της ειδικότητάς τους (Πνευμονολόγους, Νεφρολόγους, Αιματολόγους, Ρευματολόγους να εφημερεύουν στην Παθολογική Κλινική).
Αυτές οι αυταρχικές και έκνομες ενέργειες του διοικητή, αποτελούν κλιμάκωση της μεθοδευμένης υποστελέχωσης του νοσοκομείου: χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ενώ για 1 θέση Παθολόγου οι διαδικασίες επιλογής έχουν ολοκληρωθεί, εδώ και ένα μήνα δεν εκδίδεται το ΦΕΚ διορισμού.
Η ΟΕΝΓΕ συμπαραστέκεται και καλύπτει πλήρως τις σχετικές επισημάνσεις και ενέργειες της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Κέρκυρας, που ήδη έχουν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία για έκθεση ασθενών σε κίνδυνο και αντιποίηση Ιατρικής Ειδικότητας εκ μέρους του διοικητή.
Καλούμε τη διοίκηση της 6η ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους και να αναιρέσουν τις έκνομες, επικίνδυνες και αυταρχικές αποφάσεις του διοικητή του νοσοκομείου Κέρκυρας.
Να φροντίσουν επιτέλους για τη στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό.
(Επισυνάπτεται η σχετική κοινή ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας και του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν Κέρκυρας).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *