Βορίδης : πριν το Πάσχα οι πρώτες κάλπες

Ο Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στις πιθανές ημερομηνίες που θα στηθούν οι κάλπες.

Ο υπουργός Εσωτερικών κλήθηκε να δώσει τη δική του εκτίμηση για το πότε θα γίνουν εθνικές εκλογές. Ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε πως όλα θα κριθούν από το πότε θα πάρει τη σχετική απόφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά έδωσε ένα πιθανό χρονικό διάστημα.

«Να υπολογίσετε ένα καθαρό διάστημα δύο μηνών από τη χρονική στιγμή που αποφασίζει ο πρωθυπουργός να διαλύσει τη Βουλή για την όλη διαδικασία. Ένα ενδεχόμενο είναι πριν από το Πάσχα να είναι η πρώτη κάλπη και πριν από τις Πανελλαδικές η δεύτερη», ήταν τα λόγια του σε πρωινή εκπομπή .

Αναφορικά με την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή ο υπουργός ανέφερε: «Κρίθηκε ύποπτη φυγής και επιπλέον κρίθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος απαγωγής της από Καταριανούς πράκτορες, το όποιο το βρήκα προχωρημένη σκέψη από τον εισαγγελέα».

Ο κ. Βορίδης ερωτήθηκε για το αν η προφυλάκιση της κυρίας Καϊλη ενέχει και ένα πολιτικό μήνυμα. «Θέλω να ελπίζω ότι οι δικαστές οπουδήποτε δεν κρίνουν με τέτοια κριτήρια. Αν αρχίσουμε και βάζουμε πολιτικά κριτήρια στην απόφαση των δικαστών, φαλκιδεύεται η έννοια της δικαιοσύνης», είπε.

Βορίδης: «Περίπου 108 χιλιάδες αιτήσεις για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ»
Σχετικά με τον μεγάλο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ο Μάκης Βορίδης τόνισε ότι υπήρξε μεγάλη συμμετοχή καθώς οι αιτήσεις έφτασαν περίπου τις 108.000. «Αρχικά να πούμε ότι έκλεισε η προθεσμία για τις αιτήσεις δήλωσης ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό. Οι αιτήσεις έφτασαν περίπου τις 108 χιλιάδες, οι θέσεις που θα ενταχθούν κατ’ αρχήν είναι γύρω στις 5.500 και ίσως αυξηθούν κατά περίπου 1.000 θέσεις».

Τέλος, ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές δεν θα επηρεάσουν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ΑΣΕΠ, ενώ υποστήριξε ότι τα οριστικά αποτελέσματα θα εκδοθούν τον Δεκέμβριο.

πηγή: Iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *