Αλέξανδρος Αυλωνίτης: Αναστέλλει τη λειτουργία του το αεροδρόμιο Κέρκυρας

Ενημερωθήκαμε, από δημοσιεύματα, για το επικείμενο κλείσιμο του διαδρόμου προσγείωσης/απογείωσης στο αεροδρόμιο Κέρκυρας “Ι. Καποδίστριας”, για τα διαστήματα 9 έως 24 Ιανουαρίου 2023 καθώς και 8 έως 22 Φεβρουαρίου 2023, εξαιτίας έργων ασφαλτόστρωσης που έχει προγραμματίσει η Fraport.
Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η συντήρηση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου, αλλά θα πρέπει να επισημανθεί η σοβαρότατη παράλειψη της διαχειρίστριας εταιρείας στην υποχρέωσή της για έγκαιρη ενημέρωση των θεσμικών φορέων και του επιβατικού κοινού, ώστε να μην ανατραπούν προγραμματισμοί και υποχρεώσεις.

Σοβαρότερος όμως όλων είναι ο κίνδυνος της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Κέρκυρας κατά τις βραδινές ώρες, κυρίως για έκτακτα και επείγοντα περιστατικά υγείας, τα οποία χρήζουν αεροδιακομιδής. Η Κυβέρνηση και η διοίκηση του ΕΚΑΒ πρέπει να παρέμβουν άμεσα προκειμένου να υπάρξει πρόβλεψη στάθμευσης στην Κέρκυρα ελικοπτέρου, με πτητική ικανότητα και κατά τις νυχτερινές ώρες, κατά το χρονικό διάστημα που θα ανασταλεί η λειτουργία του αεροδρομίου, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων του νησιού και να αποφευχθούν κίνδυνοι για την ανθρώπινη ζωή.

Ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης θα επιδιώξει άμεσα επαφές και συνεννόηση με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ και τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας, Άμυνας και Μεταφορών, για τις κατά περίπτωση αρμοδιότητές τους στις αεροδιακομιδές, προκειμένου να ληφθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται.

Σε κάθε περίπτωση η Fraport οφείλει να ενημερώσει επίσημα και με κάθε λεπτομέρεια για τις εργασίες που προτίθεται να εκτελέσει, πόσω μάλλον όταν αυτές οδηγούν στην αναστολή λειτουργίας του μοναδικού αεροδρομίου μιας νησιωτικής περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *