ΑΝΑΣΑ: Θα δηλώσετε ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παράσταση πολιτικής αγωγής στην επικείμενη ποινική δίκη των επτά συνεργών στην προσπάθεια της παράνομης οικειοποίησης του 15% της Ζακυνθινής γης;

Επερώτηση της ΑΝΑΣΑ προς την Περιφερειάρχη:

Όπως είναι ήδη γνωστό, εκδόθηκε η από 14/11/2022 απόφαση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, βάσει της οποίας απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης κατά του υπ’ αριθμό 3189/2022 βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, με αποτέλεσμα το βούλευμα αυτό να καταστεί τελεσίδικο και να οδηγούνται σε δίκη οι 7 κατηγορούμενοι για την ψευδο-αγοραπωλησία στα ορεινά της Ζακύνθου με βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Η εξέλιξη αυτή καθ’ αυτή αποτελεί μια πρώτη σοβαρή δικαίωση του αγώνα των κατοίκων της περιοχής και όσων αγωνίστηκαν με πείσμα και συνέπεια στο πλευρό τους ενάντια σ’ αυτή την κραυγαλέα απάτη.

Θέτουμε για πολλοστή φορά το θέμα της θέσης που λαμβάνει η περιφερειακή σας αρχή απέναντι στην υπόθεση των ορεινών και της υποθήκευσης του 15% της ζακυνθινής γης υπέρ ανομολόγητων συμφερόντων.

Εκδηλώσατε σεις και διάφοροι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη την θετική σας διάθεση για την υποτιθέμενη επένδυση.
Μιλήσατε για «τύχη αγαθή» των Ζακυνθινών εφόσον εξελίσσονταν η «επένδυση».
Δηλώσατε στο Περιφερειακό Συμβούλιο τον 8ο του 2020 ότι δεν έχετε αρμοδιότητα και έννομο συμφέρον για να παρέμβετε στην δικαστική διαδικασία προστατεύοντας την περιουσία των συμπολιτών σας.
Πρόσφατα αρνηθήκατε, επίσης ενώπιον του Συμβουλίου, οποιαδήποτε γνώση για την πορεία της υπόθεσης στην δικαιοσύνη, χαρακτηρίζοντας την «διαφορά μεταξύ ιδιωτών».
Δυστυχώς για σας δεν μπορείτε πλέον να κρύβεστε.

Επερωτάσθε κ. περιφερειάρχη

Ποια η γνώμη σας, μετά την τελευταία εξέλιξη της κακουργηματικής παραπομπής των 7; Εξαπολυθείτε να την θεωρείτε επένδυση για την Ζάκυνθο ή κλοπή και εγκληματική υφαρπαγή λαϊκής, εκκλησιαστικής και δημόσιας περιουσίας;
Θα αποφασίσετε, επιτέλους, να προχωρήσετε σε παράσταση πολιτικής αγωγής, υπερασπιζόμενοι αφενός την περιουσία που ανήκει στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση και αφετέρου τα συμφέροντα Ζακυνθινής κοινωνίας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *