Σπύρος Νεράντζης: “Φιλοδοξούμε να παρέμβουμε στα πολιτικά πράγματα με νηφαλιότητα και επιστημονική γνώση”

Αγαπητοί συμπολίτες μας,
• Έπειτα από τη μελέτη του νέου εκλογικού νόμου, διαπιστώσαμε ότι δεν έχουμε δυνατότητα συμμετοχής ως ανεξάρτητη παράταξη στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία καθώς απαιτούνται τουλάχιστον 280 υποψήφιοι για τη δημιουργία ψηφοδελτίου.

• Από το 2019 πορευτήκαμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κέρκυρας σύμφωνα με τον κώδικα αρχών και αξιών που καταρτίσαμε στο ξεκίνημά μας, με την πίστη ότι μπορούμε στην τοπική αυτοδιοίκηση να συνυπάρχουμε, να συνεργαζόμαστε και να προσφέρουμε ανεξαρτήτως από τα πολιτικά και παραταξιακά πιστεύω του καθενός μας. Αυτές οι πεποιθήσεις μας, όσο ουτοπικές και να ακούγονται σε μερικούς συμπολίτες μας, θεωρούμε ότι προάγουν τον πολιτικό πολιτισμό στον τόπο μας, που τόσο τον έχει ανάγκη.

• Επίσης, ένα στοιχείο που διακρίνει την ομάδα μας «Η Κέρκυρα Ψηλά» είναι η εθελοντική συμμετοχή μας στα κοινά του τόπου μας χωρίς καιροσκοπικές βλέψεις, χωρίς κατευθύνσεις και γραμμές. Επιδιώκαμε πάντα, με διάθεση ουσιαστικής και τεκμηριωμένης αντίδρασης, να απαντήσουμε σε αστοχίες και παραλείψεις της Δημοτικής Αρχής και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με αποφασιστικότητα ώστε να επιτύχουμε τους στόχους για τους οποίους εργαστήκαμε το 2019.

• Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίσαμε:
1. Παραμένουμε σαν παράταξη Η Κέρκυρα Ψηλά, τουλάχιστον έως την λήξη της τρέχουσας θητείας 31/12/2023
2. Η θέση ευθύνης που κατέχει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Πάνος Βαρούχας δεν τίθεται σε καμία αμφισβήτηση από εμάς έως την λήξη της θητείας. Η συνέπεια, η τιμιότητα, η ακεραιότητα, το ήθος, η εργατικότητα, η συνεργασία και η τοπική αυτοδιοίκηση μπορούν να συνυπάρχουν και δεν μπαίνουν σε καμία αμφισβήτηση ή διαπραγμάτευση ούτε για τον Αντιδήμαρχο μας Πάνο ούτε για ολόκληρη την παράταξη.
3. Με στόχο να κοινωνήσουμε τις αρχές και τις αξίες της παράταξης μας από σήμερα και στο εξής, προτείναμε στα μέλη της παράταξης μας να ακολουθήσουν τις παρακάτω επιλογές:
• Ορισμένα μέλη μας έχουν αποφασίσει για τη μη συμμετοχή τους στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
• Ορισμένα μέλη μας θα αποφασίσουν στο μέλλον για τις ενέργειες τους και την συμμετοχή τους στα εκλογικά σχήματα που υπάρχουν ή σε όποια άλλα εμφανιστούν.
• Ορισμένα μέλη μας θα συνεργαστούν για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου και του εκλογικού προγράμματος με τον κο Στέφανο Πουλημένο
• Ορισμένα μέλη μας θα συνεργαστούν με την παράταξη της κας Μερόπης Υδραίου.
Είναι αυτονόητο ότι οι επιλογές των μελών μας θα ανακοινώνονται από τα ίδια στον χρόνο που επιθυμούν.

Υπηρετώντας τις αρχές και τις αξίες μας, ευχόμαστε η προεκλογική περίοδος να αποτελέσει πεδίο γόνιμου διαλόγου, αυτοκριτικής και προβληματισμού, εφαλτήριο νέων βιώσιμων λύσεων για τη διακυβέρνηση του νησιού μας, αφορμή σύγκλισης απόψεων και τρόπο άσκησης πολιτικού πολιτισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο η παράταξή μας «Η Κέρκυρα ψηλά» φιλοδοξεί να παίξει το ρόλο μιας δεξαμενής σκέψης και να παρεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα με νηφαλιότητα, τεκμηριωμένη πολιτική και επιστημονική σκέψη για να προβάλει ιδέες, να διατυπώνει προτάσεις και να συμβάλει στην ποιότητα του δημόσιου διαλόγου που εκτυλίσσεται γύρω από τη ζωή μας σε αυτό τον τόπο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *