Χριστούγεννα με Αλαμάνο! «Τα τοπία της καρδιάς μου». …του Σπύρου Αλαμάνου!

Θα τα δούμε από την ΤΕΤΑΡΤΗ στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη «Μιχαήλ Άγγελος Βραδής»

(…κείμενο από Ps Mavro / Stavriotis)
…Το όνομα «Δημητρης Αλαμάνος» το είχα ακούσει στην (πάλε πότε?) άριστη καλλιτεχνική «σχολή Δοξιάδη» όπου φοιτούσα. Αν και σε πολύ παλαιότερη χρονιά από εμένα – το όνομα του ακόμα πλανιόταν στον χώρο της σχολής και επαναλαμβανόταν, προφανώς από τους καθηγητές μας!
Μετά από πολλά χρόνια – με την επάνοδο μου στο νησί – έπεσαν στην προσοχή μου κάποιες φωτογραφίες του, που είδα σε εκθεσιακά φυλλάδια της (ιδιωτικής) Κερκυραϊκής Πινακοθήκης του Μιχαήλ Άγγελου Βραδή.
Σε κάποια βόλτα μου στην Πόλη, τον βρήκα να κάθετε στο «Μικρό καφέ». …τον πλησίασα και (με θάρρος) του απεύθυνα τον λόγο…
Εσύ φυσικά είσαι ο Αλαμάνος!
Με κοίταξε ξαφνιασμένος – προφανώς η φάτσα μου δεν του έλεγε τίποτα…
Με γνωρίζεις? Με ρώτησε με απορία…
Δεν είχα την τύχη (μέχρι τώρα) να σε γνωρίσω προσωπικά, έχω δει όμως, φωτογραφίες σου και μέρος της δουλειά σου!
Έδειξε να ενδιαφέρετε… αλλά μόλις του είπα ότι έχουμε τελειώσει και οι δύο την Σχολή Δοξιάδη» – τότε με προσκάλεσε να κάτσω δίπλα του να μιλήσουμε…
Θυμάμαι πως μου είπε συγκινημένος…
«Εμείς, είμαστε αδέρφια – είμαστε από την ίδια σχολή – είχαμε τους ίδιους Δασκάλους»…
Από τότε τον είδα άλλες δυο-τρις φορές στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη. Μετά, αυτός «βάρυνε» περισσότερο – αρρώστησε… και εγώ στον αγώνα μου να προσαρμοστώ «χάθηκα» στο βουνό μου… Πάντοτε όμως ενδιαφερόμουν για τα έργα του!
Πολυπράγμων εικαστικά, πειραματιζόταν με πολλά υλικά – με διάφορους τρόπου… και πάντα με επιτυχία… μα πάνω από όλα αγαπητός στους Κερκυραίους!
Με αφορμή τις αφιερωματικές θεματικές εκθέσεις έργων του, (που οργανώνονται κατά διαστήματα στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη) τον γνωρίζω όλο και ποιο πολύ! Είμαι σίγουρος ότι και αυτή τη φορά, σε αυτή την έκθεσή, θα δώ και πάλι άγνωστα έργα του – που θα μου προκαλέσουν το ενδιαφέρων και με την παρατήρηση τους θα διδακτό και θα «ψυχαγωγηθώ» καθώς πρέπει!
Σας καλώ να έρθετε – σε αυτήν την έκθεση έργων του Δημητρη Αλαμάνου, για δούμε μαζί τα άγνωστα Κολάζ του!
Ps Mavro / Stavriotis
Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 19:00 στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων της Πινακοθήκης ¨Μιχαήλ Άγγελος Βραδής”. Διάρκεια έκθεσης: 30/11/2022-13/01/2023 Ώρες επίσκεψης: 09.00-16.00
https://www.facebook.com/groups/4810290672426715/permalink/5391645570957886/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *