Σωματείο Εργαζομένων ψυχιατρικού Τομέα ΓΝΚ: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που βάζει τέλος στο δωρεάν χαρακτήρα του συστήματος υγείας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Να στηρίξουν την κινητοποίηση των υγειονομικών, την Πέμπτη 1/12 στη Στάση Εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ από τις 12:00 έως τις 3:00 μμ

Η κυβέρνηση, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων που εδώ και χρόνια, υποβαθμίζουν, ξηλώνουν και εμπορευματοποιούν το δημόσιο σύστημα Υγείας, που διαλύσαν την όποια πρωτοβάθμια δημόσια περίθαλψη, ενίσχυσαν προκλητικά και γιγάντωσαν τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, βιάζεται να αποτελειώσει το ΕΣΥ, να βάλει την ταφόπλακα του.

Κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, το οποίο έχει ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ και ΑΠΟΡΙΦΘΕΙ από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ενώσεων των νοσοκομειακών γιατρών και των υπολοίπων Υγειονομικών .

Σε μία περίοδο που η ακρίβεια καλπάζει, το διαθέσιμο εισόδημα των λαϊκών οικογενειών να εξανεμίζεται, η υγεία του λαού μας να επιδεινώνεται, η κυβέρνηση ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΙ τους ασθενείς, να ΒΑΛΟΥΝ ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για παροχές υγείας, εξετάσεις, χειρουργεία και να ΓΙΝΟΥΝ τελικά βορά στα νύχια των μεγάλων ιδιωτικών ομίλων της υγείας.

ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ταυτόχρονα τους νοσοκομειακούς γιατρούς να βγουν στην «πιάτσα» της αγοράς υγείας για να βρουν πελατεία, να ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ τους ασθενείς τους σε πελάτες. Η κυβέρνηση αντί να επαναφέρει τους λεηλατημένους μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών, οι οποίοι δικαιώθηκαν με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, τους ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ, να τα πάρουν από τις τσέπες των ασθενών τους για να αυξήσουν τις αποδοχές τους.

Το νομοσχέδιο αυτό ΚΑΤΑΡΓΕΙ την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών που είναι η βασική σχέση εργασίας τους στα δημόσια νοσοκομεία και τους ΔΙΝΕΙ τη δυνατότητα να ασκούν ιδιωτικό έργο. Βάζει με μερική απασχόληση τους ιδιώτες γιατρούς στα νοσοκομεία, κάτι που θα ΟΔΗΓΗΣΕΙ σε επικίνδυνες νοσηλείες των ασθενών και αλίευση πελατείας για τα ιδιωτικά τους ιατρεία και κλινικές.

Σε συνδυασμό με την έναρξη των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων και την επέκταση των επί πληρωμή απογευματινών ιατρείων, πλέον η ΠΡΟΣΒΑΣΗ στα νοσοκομεία για δωρεάν υπηρεσίες υγείας για την πλειοψηφία των ασθενών, ΘΑ ΓΙΝΕΙ απαγορευτική, παρόλο που έχουν χρυσοπληρώσει την υγεία τους μέσα από την φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

Νομιμοποιείται έτσι το παράνομο και καταδικαστέο «φακελάκι» και πλέον «ΗΘΙΚΑ» και «ΕΝΤΙΜΑ» θα πρέπει ο ασθενής να πληρώσει για να βρει την υγειά του.

Κερδισμένοι ΘΑ ΕΙΝΑΙ μόνο οι μεγαλοκλινικάρχες, τα ιδιωτικά κοράκια της υγείας και οι μεγαλογιατροί, ενώ η πλειοψηφία τον γιατρών θα συνεχίσει να εργάζεται με χειρότερους όρους μισθολογικούς, εργασιακούς και επιστημονικούς.

Επιπλέον, με το νομοσχέδιο υπηρεσίες που δεν τις παρέχει το δημόσιο σύστημα υγείας -λόγω υποχρηματοδότησης- παραδίδονται στον ιδιωτικό τομέα υγείας. Όπως οι δευτερογενείς διακομιδές, που θα εξυπηρετούνται κυρίως από κατόχους ιδιωτικών ασθενοφόρων κατόπιν σύμβασης με το ΕΣΥ (όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο), εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων του ΕΚΑΒ σε διασώστες και οχήματα. Ή η κατ’ οίκον μαιευτική φροντίδα, που θα παρέχεται κυρίως από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, ΟΤΑ κοκ, λόγω της αποψίλωσης της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Απορρίπτουμε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας. Διεκδικούμε επαρκή στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων και κέντρων υγείας με προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση των πληρωμών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Διεκδικούμε την πλήρη ανάπτυξη του δημόσιου συστήματος υγείας με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, ώστε να καλύπτει καθολικά τις ανάγκες σε πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία, αποκατάσταση, αξιοποιώντας τις εξελίξεις της επιστήμης.

 

Να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη

 

Όλοι στη Συγκέντρωση στις 12:00 μμ στη πύλη του νοσοκομείου

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *