Εγκαίνια του 4ου Λυκείου. Μερόπη Υδραίου: «Τα έργα δεν έχουν ιδιοκτήτη, ανήκουν στους πολίτες, στην κοινωνία, στη νέα γενιά»

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του 4ου Λυκείου Κέρκυρας από τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με την παρουσία της Υπουργού Παιδείας κ.Κεραμέως. Η Μ. Υδραίου ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, το νέο και σύγχρονο αυτό σχολείο να στεγάσει τα όνειρα και τις ελπίδες τους και να γίνει χώρος της γνώσης, της ζωής, της χαράς.
Η Δήμαρχος στην ομιλία της κατά τη διάρκεια των εγκαινίων τόνισε μεταξύ άλλων: «Πριν από τη δική μας δημοτική αρχή, πριν από εμένα υπήρξαν δημοτικές αρχές που συνδέθηκαν με την προσπάθεια υλοποίησης αυτού του έργου αλλά και περιφερειακές αρχές καθώς το έργο υλοποιήθηκε μέσω ΕΣΠΑ της Π.Ι.Ν. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε πριν από 9 χρόνια. Εμείς παραλάβαμε το έργο ημιτελές και επιταχύναμε τις διαδικασίες για την ολοκλήρωσή του.Τα έργα και οι νέες υποδομές που δημιουργούμε δεν έχουν ιδιοκτήτη, ανήκουν στους πολίτες, στη κοινωνία, στη νέα γενιά.Γιατί κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει η τοξικότητα, να μάθουμε να αναζητούμε και να κρατάμε τα θετικά.Να χτίζουμε πάνω σε ό,τι θετικό βρίσκουμε.Η Κέρκυρα πρέπει να φτάσει στο 2028 με αυτή την αντίληψη, της συνεργασίας και της συναίνεσης.»
Απευθυνόμενη στην Υπουργό Παιδείας κ.Κεραμέως, η Δήμαρχος ανέφερε ότι «ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων θα σας καταθέσει ένα νέο πρόγραμμα έργων για την ανακαίνιση και δημιουργία νέων σχολείων.Και θα ζητήσει τη βοήθεια σας για την υλοποίηση αυτού του νέου προγράμματος κάλυψης τωναναγκών της σχολικής στέγης στο Δήμο μας.»
Μετά την τελετή εγκαινίων, η Υπουργός επισκέφθηκε το 2ο ΕΠΑΛ και το 14ο πειραματικό Νηπιαγωγείο, που μαζί με τη Δήμαρχο συνομίλησαν με τα παιδιά απαντώντας σε ερωτήσεις τους. Επίσκεψη πραγματοποίησαν και στο 1ο – 5ο Γυμνάσιο όπου είδαν από κοντά τις εργασίες ανακατασκευής και συντήρησης που πραγματοποιούνται. Επίσης, η Υπουργός επισκέφθηκε το Ιστορικό Δημαρχείο Σαν Τζιάκομοστο οποίο η Δήμαρχος την καλωσόρισε και της έδωσε αναμνηστικά δώρα.
Σε σύσκεψη η οποία ακολούθησε στην έδρα της Π.Ι.Ν. η Δήμαρχος αναφέρθηκε στις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν στο Δήμο στον τομέα της σχολικής στέγης, θέτοντας στην Υπουργό συγκεκριμένα αιτήματα. Ειδικότερα:
-έκτακτη χρηματοδότηση για την υλοποίηση έργων στο Δημοτικό Σχολείο Παλιάς Πόλης.
-αύξηση των πόρων της ΣΑΤΑ για επισκευές και συντήρηση των σχολείων.
-μονιμοποίηση των καθαριστριών των σχολείων που καλύπτουν πάγιες ανάγκες.
-εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την τοπική ιστορία της Κέρκυρας αλλά και των Επτανήσων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του νησιού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *