Ένωση Συλλόγων Γονέων Κέρκυρας: Η φιέστα της Υπουργού Παιδείας

Αγωνιστική απάντηση έδωσαν οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς στα εγκαίνια «φιέστα» της Υπουργού Παιδείας, της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής στο 4ο ΓΕΛ Κέρκυρας. Όσο κι αν προσπάθησαν με αστυνομικές δυνάμεις να διακόψουν την πορεία μας, δεν κατάφεραν να εμποδίσουν την προσέγγιση μας στο 4ο ΓΕΛ. Τασυνθήματα «τα εγκαίνιά σας έγιναν κηδεία, θέλουμε δημόσια και δωρεάν παιδεία» και «η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά» ήταν μερικά από αυτά που έδιναν τον παλμό.
Μέχρι τελευταία στιγμή προσπάθησαν να κινηθούν με «κρυφές» διαδικασίες για το αν τελικά η υπουργός θα επισκεφτεί την Κέρκυρα για να εγκαινιάσει το 4ο ΓΕΛ. Αυτό δείχνει και τον φόβο τους για να μην βρούνε μπροστά τους αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.
Είναι τουλάχιστον προκλητικό να εγκαινιάζεται ένα σχολικό κτίριο που δόθηκε σε λειτουργία έπειτα από 18 χρόνια!! Είναι ντροπή να τολμάει υπουργός να εγκαινιάζει σχολείο που χρόνια τώρα βρίσκονταν σε ακατάλληλο κτίριο, με μικρές αίθουσες, μικρό προαύλιο, ακατάλληλο για εκπαιδευτικούς σκοπούς με διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων.
Αναρωτιόμαστε γιατί η υπουργός δεν βρήκε χρόνο να επισκεφτεί τα γερασμένα και ετοιμόρροπα σχολεία της παλαιάς πόλης, τα «υπέροχα» κοντέινερς που στοίβαξε η Δημοτική Αρχή τα νήπια. Ίσως οι προτεραιότητες που βάζει η υπουργός να είναι η προβολή της στις κάμερες και οι συνεντεύξεις της στα ΜΜΕ και όχι να δει τα σοβαρά προβλήματα των σχολείων μας και τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Τοέντονο πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Αν δεν πρόλαβε, να την ξανακαλέσουμε!
Αν τολμούν βέβαια… έπειτα από τα σημερινά!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *