Το Κ.Κ.Ε για το νομοσχέδιο για τη δημόσια περίθαλψη

Η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο – λαιμητόμο για τη δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη του λαού, ο οποίος θα πρέπει να βάλει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη για να πληρώσει -από το λεηλατημένο εισόδημά του- για την υγεία του.
Η άθλια κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στα δημόσια νοσοκομεία απ’ όλες τις κυβερνήσεις, με τις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, υποδομές και εξοπλισμό, αξιοποιείται από την τωρινή κυβέρνηση για το επόμενο ποιοτικό αντιλαϊκό βήμα που θεσμοθετείται στο νομοσχέδιο και οδηγεί τους ασθενείς στα “κοράκια” της ιδιωτικής υγείας κάθε μορφής ή να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους στις πολύμηνες λίστες αναμονής για ένα διαγνωστικό έλεγχο, χειρουργείο και θεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία.
Η μόνη “αλλαγή” που υπάρχει στο νομοσχέδιο είναι το μισθολόγιο των γιατρών, το οποίο δεν αποκαθιστά το κομμένο εισόδημα, ενώ και οι ελάχιστες αυξήσεις που προβλέπονται, εξανεμίζονται πριν καν καλύψουν μέρος της ακρίβειας και της άγριας φορολογίας. Ουσιαστικά το μισθολόγιο των γιατρών δεν αποτελεί απλά ένα “τρικ” της κυβέρνησης για να κατευνάσει τις αντιδράσεις, αλλά συνιστά έναν ακόμα εκβιασμό των γιατρών για να ενταχθούν στην άσκηση ιδιωτικού έργου προκειμένου να βελτιώσουν το εισόδημά τους από τις πληρωμές των ασθενών.
Επιβεβαιώνεται ότι από την πολιτική στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας, ο λαός, οι ασθενείς και οι υγειονομικοί δε μπορούν να περιμένουν τίποτα “καλύτερο” από το “χειρότερο”. Δε μπορεί να περιμένει τίποτα από τους “σωτήρες” του λαού που κοροϊδεύουν τον κόσμο ότι η λαϊκή υγεία θα ικανοποιηθεί με ρυθμίσεις για τη συνύπαρξη των δημόσιων νοσοκομείων – επιχειρήσεων και του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα στην υγεία.
Τώρα πρέπει να σημάνει συναγερμός! Η γενικευμένη απόρριψη αυτού του άθλιου νομοσχεδίου από το λαό, τους ασθενείς και τους υγειονομικούς, πρέπει να μετατραπεί σε ακόμα πιο αποφασιστική αγωνιστική στάση και δράση, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για ένα αποκλειστικά κρατικό σύστημα υγείας, σύγχρονο και απολύτως δωρεάν για όλους, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *