Δημήτρης Μπιάγκης: Δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στη Νότια Κέρκυρα

Το θέμα της αναστολής λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων και της αναβάθμισής του σε Πυροσβεστικό Σταθμό Γ’ τάξης φέρνει στη Βουλή με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟΚ. – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης.
Ο Βουλευτής υποστηρίζει ότι παρά τις μεγάλες ευθύνες της παρούσας δημοτικής αρχής της Νότιας Κέρκυρας, οι αρμόδιες κεντρικές υπηρεσίες του κράτους φέρουν ακέραια την ευθύνη για τον σχεδιασμό και τη λειτουργία αυτών των δομών, πέρα και πάνω από τις όποιες δυνατότητες της κάθε δημοτικής αρχής, καθώς η ασφάλεια των πολιτών δεν μπορεί και δεν πρέπει να τίθεται σε αμφισβήτηση κάτω από το οποιοδήποτε πρόσχημα. Καταδεικνύει την επιτακτική ανάγκη για τη συνέχιση της λειτουργίας του εν λόγω πυροσβεστικού κλιμακίου αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμισή του σε Πυροσβεστικό Σταθμό Γ’ τάξης.
Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργυράδων το προηγούμενο έτος κλήθηκε να διαχειριστεί 330 περιστατικά πάσης φύσεως, ελέγχοντας μια μεγάλη περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους με προστατευόμενες ζώνες natura, με πυκνοκατοικημένα παραδοσιακά χωριά, μεγάλες δασικές περιοχές, εκτάσεις αμιγούς ελαιώνα, πυκνό και κακό οδικό δίκτυο, μια περιοχή που δοκιμάζεται κάθε χρόνο από πυρκαγιές αλλά και φαινόμενα όπως καταστροφικές πλημμύρες. Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι υπηρεσίες του λειτουργούσαν σ’ ένα κτήριο που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του προσωπικού, θέτοντας σε κίνδυνο την υγιεινή και την ασφάλεια των πυροσβεστών.
Παρόλα αυτά, τα στοιχεία αποδεικνύουν, πως οι έγκαιρες παρεμβάσεις του εν λόγω Κλιμακίου αποδείχθηκαν σωτήριες, τόσο σε περιπτώσεις που κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές (κακοκαιρία «Μπάλλος») όσο και για τη διαφύλαξη και προστασία των ιδιαίτερων περιοχών φυσικού κάλλους που ευτυχώς παραμένουν αλώβητες σε αντίθεση με άλλα νησιά της χώρας μας.
Ο Βουλευτής καταλήγει στα παρακάτω ερωτήματα:
1. Είναι στις προθέσεις των Υπουργείων σας να αντιμετωπιστεί άμεσα – με κρατική παρέμβαση – το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την αναστολή λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργυράδων, ώστε να αναβαθμιστεί το Κλιμάκιο σε πυροσβεστικό Σταθμό Γ’ Τάξης για να μπορέσουν να υπερκεραστούν τα όποια προβλήματα στέγασης με ενέργειες της κεντρικής πολιτείας αλλά και για να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες απαιτήσεις της αναπτυσσόμενης τουριστικά περιοχής;
2. Ποιος είναι ο σχεδιασμός των Υπουργείων σας που έχουν τη συνολική ευθύνη της ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών ώστε να καλύψουν την περιοχή σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί λύση στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργυράδων;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *