Χρυσόστομος Μπούκας: “Η δημοτική αρχή διασπά μια συνολική κοινωνική προσπάθεια για την υγεία”

Όλοι αναφέρουν 3 και 4 ψηφίσματα του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Ουσιαστικά δύο είναι τα ψηφίσματα: ένα για την Υγεία-Νοσοκομείο και ένα για τους υπό αναστολή υγειονομικούς.

Η Λαϊκή Συσπείρωση (ΛΑΣΥ), δημοτική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ, συνηθίζει σε οποιαδήποτε σημαντική πολιτική συζήτηση να διαχωρίζει τη θέση της χωρίς να διαφοροποιείται από την ουσία.

Ουσιαστικά δηλαδή καταργεί στην πράξη την ομοφωνία, έστω και αν δεν διαφωνεί!

Ας αρθρώσει τη διαφωνία της στο συγκεκριμένο ψήφισμα.

Η δημοτική παράταξη που κυβερνά το Δήμο, δηλαδή της κ. Υδραίου, δεν διαφωνεί σε κανένα σημείο του προταθέντος ψηφίσματος, εκτός του άρθρου 4.

Αν συγκρίνει κανείς τα δύο ψηφίσματα, είναι απόλυτα όμοια, μέχρι που χρησιμοποιείται η ίδια φρασεολογία με εκείνη του προταθέντος ψηφίσματος.

Καμία διαφοροποίηση που να επιβάλλει διαφορετικό ψήφισμα, εκτός του άρθρου 4.

Τι λέει λοιπόν αυτό το περιώνυμο άρθρο 4;

Στο ψήφισμα που προτάθηκε κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν υπήρξαν αντιρρήσεις, αναφέρεται «Άμεση απαλλαγή εκ των καθηκόντων του διοικητή του Νοσοκομείου και αντικατάστασή του, ώστε να επανέλθει ως ένα βαθμό η εργασιακή ειρήνη στο χώρο. Θεωρούμε αυτονόητο ότι ο διοικητής του Νοσοκομείου, πρέπει να έχει αποδεδειγμένα προσόντα διοίκησης ενός Οργανισμού και να μη τοποθετείται στη νευραλγική αυτή θέση διότι είναι «ημέτερος».

Στο ψήφισμα της παράταξης της παράταξης της κ. Υδραίου αναφέρεται «Κανόνες εργασιακής ειρήνης και συνεργασίας διοίκησης και εργαζομένων για να διασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου με ό,τι αυτό συνεπάγεται ακόμα και αντικατάσταση προσώπων της Διοίκησης.»

Ο ορισμός της στρογγυλοποίησης για να μη θίξουμε της επιλογές του πρωθυπουργού «μας».

Ουσιαστικά δηλαδή η δημοτική παράταξη της κ. Υδραίου, μπορούσε να διαφωνήσει με το συγκεκριμένο άρθρο και το ψήφισμα να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία.

Τι την οδηγεί να διασπά μια συνολική κοινωνική προσπάθεια;

Η εκτίμηση είναι ότι θέλει να εκπέμψει μήνυμα στον πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι στηρίζει την επιλογή του και «όταν έρθει η ώρα, αναμένει το αντίδωρο».

Αυτά όλα θα ήταν έως γραφικά, εάν δεν επρόκειτο για την υγεία των πολιτών.

Να γνωρίζουμε όλοι μας: όταν θα έρθει εκείνη η ώρα, που όλοι μας γνωρίζουμε και κανένας δεν μπορεί να την αποφύγει, δεν θα έχουμε τη δύναμη να διαμαρτυρηθούμε, να φωνάξουμε, να ουρλιάξουμε. Μόνη μας έγνοια να περισώσουμε ό,τι μπορεί να περισωθεί.

Το να θυσιάζεται το ύψιστο ανθρώπινο αγαθό της υγείας των πολιτών, απλά για να στηρίξουμε τις επιλογές του πρωθυπουργού «μας», σκύβοντας ευλαβικά την κεφαλή και γονυπετείς να δεηθώμεν όταν έρθει εκείνη η ώρα, είναι άλλης τάξεως μέγεθος.

Όλοι οι ΝΔκράτες το ομολογούν στις συζητήσεις τους, όμως κανείς δεν τολμά.

Παρακμιακή κατάσταση.

Δεν υπολογίζουν απολύτως τίποτα, εκτός από το προσωπικό τους συμφέρον και το πολιτικό τους μέλλον.

Διχάζουν τη κοινωνία, δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του τόπου, πολιτικά ανίκανοι να προβλέψουν, χωρίς καμία δύναμη διεκδίκησης, δεν έχουν να επιδείξουν έργο και περιμένουν την άνωθεν στήριξη.

Τους επισημαίνουμε ότι «όποιος κατουράει στη θάλασσα, το βρίσκει στο αλάτι».

Είμαστε παρόντες στην κοινωνία για να αναδεικνύουμε χωρίς φόβο, χωρίς στρογγυλοποιήσεις, όλες τις παθογένειες που οδηγούν σε παρακμή.

Από αυτή την παρακμή, εκείνοι που έχουν να χάσουν είναι ιδιαίτερα οι κοινωνικά και οικονομικά αδύναμοι.

Δεν προσδοκούμε πολιτικά, οικονομικά ή άλλα οφέλη.

Αν πείθεται ο λαός και ιδιαίτερα οι μη προνομιούχοι πολίτες του Νομού, ας μας ακολουθήσουν στον αγώνα που δίνουμε για βελτίωση της ποιότητας ζωής και κοινωνική δικαιοσύνη.

Διαφορετικά, είναι υπόλογοι μιας μίζερης ζωής και των δήθεν επαναστάσεών τους ιδιαίτερα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *