Σπύρος Κροκίδης: «Αναγκαία η στήριξη του ΕΚΑΒ στη Κέρκυρα, με προσωπικό και ασθενοφόρα».

Με το νέο Δ.Σ συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας και με τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο Χρήστο Κυπριώτη συναντήθηκε ο Σπύρος Κροκίδης, ο οποίος αμέσως μετά προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με το νέο Δ.Σ και τον επανεκλεγέντα Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ της Κέρκυρας, όπου τους εξέφρασα κατ’ αρχάς, τις εγκάρδιες ευχαριστίες για το σημαντικό έργο που προσφέρουν στην κοινωνία της Κέρκυρας, πολλές φορές μάλιστα, κάτω από αντίξοες συνθήκες και παράλληλα είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ ενδελεχώς για τα προβλήματα, αλλά και τα αιτήματα των εργαζομένων ώστε να υπερκεραστούν τα εμπόδια και να επιτευχθεί η απρόσκοπτη και αναβαθμισμένη λειτουργία του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα.
Μετά την εμπεριστατωμένη ενημέρωση των εκπροσώπων του σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ συντάσσομαι μαζί τους, στους εξής στόχους και αιτήματα :
Κατά αρχάς στην ενίσχυση του προσωπικού της υπηρεσίας του ΕΚΑΒ στη Κέρκυρα, με την πρόσληψη τουλάχιστον 10 ακόμα εργαζομένων και επίσης με την πρόσληψη του απαιτούμενου αριθμού εργαζομένων για να λειτουργήσει και ο σταθμός του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Κέρκυρα, όπως λειτουργεί ο σταθμός στη Νότια Κέρκυρα. Όπως επίσης με το επαρκές προσωπικό θα είναι εφικτή η λειτουργία της μηχανής του ΕΚΑΒ σε καθημερινή βάση.
Να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ με νέα ασθενοφόρα οχήματα, αφού πλέον τα ήδη υπάρχοντα είναι πεπαλαιωμένα και δεν επαρκούν. Ήδη τρέχει διαγωνισμός μέσω της κεντρικής διοίκησης του ΕΚΑΒ για την προμήθεια 19 ασθενοφόρων για όλη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Θέλω να πιστεύω ότι η Περιφέρεια θα ασκήσει τις δέουσες πιέσεις προς τη διοίκηση του ΕΚΑΒ ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της προμήθειας των ασθενοφόρων.
Επίσης μέχρι να ολοκληρωθεί η προμήθεια των νέων ασθενοφόρων θα πρέπει η επισκευή των υπαρχόντων ασθενοφόρων να πραγματοποιείται στη Κέρκυρα και όχι στα Γιάννενα, όπου παρατηρούνται αρκετές καθυστερήσεις ενώ δεν είναι λίγες οι φορές όπου τα επισκευασμένα ασθενοφόρα αντί να επιστρέψουν στο νησί χρησιμοποιούνται για να καλύψουν ανάγκες της περιοχής της Ηπείρου.
Θεωρώ επιβεβλημένο να ικανοποιηθεί το αίτημα του σωματείου των εργαζομένων για να αλλάξει θέση ο σταθμός του ΕΚΑΒ στην πόλη της Κέρκυρας και να επιλεγεί άλλη θέση επιχειρησιακά κατάλληλη και λειτουργικά επαρκής. Η σημερινή θέση στην οποία βρίσκεται ο σταθμός του ΕΚΑΒ της Κέρκυρας δεν καλύπτει τις ανάγκες, ενώ παράλληλα επιχειρησιακά δημιουργούνται αρκετά προβλήματα.
Συνυπογράφω το αίτημα για να επιστραφεί στη Κέρκυρα το τηλεφωνικό ασυρματικό κέντρο και να γίνεται η διαχείριση του εδώ με το κατάλληλο προσωπικό.
Είναι υψίστης σημασίας η ικανοποίηση του αιτήματος για την πρόσληψη ιατρού στην υπηρεσία του ΕΚΑΒ της Κέρκυρας, όπως συμβαίνει σε άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες.
Θεωρώ επίσης δίκαιο το αίτημα του σωματείου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ της Κέρκυρας για να εκπαιδευτούν και να συνδράμουν στην λειτουργία του πλωτού ασθενοφόρου, το οποίο αποκτήθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής.
Εύχομαι στο σωματείο των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ της Κέρκυρας και στο νέο Δ.Σ του να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος και τον ίδιο αξιοθαύμαστο επαγγελματισμό το έργο τους και την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *