Προβληματισμός για τη νέα παράταση για το εργοστάσιο απορριμμάτων της Κέρκυρας. Ο Διαγωνισμός μετατίθεται για τις 21 Ιανουαρίου 2023

Με πρόταση της Προέδρου του ΦΟΔΣΑ και Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα Τσαγκαροπούλου μετατίθεται ο διαγωνισμός για το εργοστάσιο απορριμμάτων της Κέρκυρας για τις 21 Ιανουαρίου 2023.

Η κυρία Κράτσα πρότεινε την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών για διάφορους λόγους όπως ότι το σύνολο των ενδιαφερομένων αιτείται την γνωστοποίηση του τοπογραφικού (σε επεξεργάσιμη μορφή) επί του οποίου θα υλοποιηθούν τα έργα προσαρμογής της μονάδας στον νέο ΕΣΔΑ. Επίσης την περιπλοκότητα του έργου και προκειμένου να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η διαγωνιστική διαδικασία, αλλά και ότι μεσολαβούν οι εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τελικά το εργοστάσιο απορριμμάτων της Κέρκυρας συνεχίζει να βρίσκεται σε αβεβαιότητα μετά την ακύρωση δυο διαγωνιστικών διαδικασιών αλλά και αλλεπάλληλων ακυρώσεων και παρατάσεων, δημιουργώντας έντονο προβληματισμό, την στιγμή που η μεταφορά των απορριμμάτων εκτός του νησιού στην Κοζάνη και στην Πάλαιρο στοιχίζει 200 ευρώ τον τόνο, συν 20 ευρώ το τέλος ταφής.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *