Η Νησιωτικότητα κυρίαρχο θέμα στη 52η Γενική Συνέλευση του Ε.Ο.Α.Ε.Ν.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 52ης Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν)., που πραγματοποιήθηκαν στο Ρέθυμνο, στο κτίριο του Επιμελητηρίου και στο Κέντρο Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας της Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου «ΘΕΟΜΗΤΩΡ», με τη συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης και της Περιφέρειας Κρήτης.

Στην τοποθέτησή του – κατά τη διάρκεια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης – το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Σπυρίδων Σπαής, υπέβαλε την πρότασή του σχετικά με το Μεταφορικό Ισοδύναμο στα καύσιμα με ιδιαίτερη έμφαση στα μεγάλα νησιά, η οποία του είχε ζητηθεί στη Θεσσαλονίκη από το Δοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΑΕΝ.

Ενημέρωσε το ΔΣ του φορέα των νησιωτικών επιμελητηρίων για την μέχρι σήμερα πρόοδο του ζητήματος, αιτούμενος από τα μέλη του ΔΣ την εξουσιοδότηση να πραγματοποιήσει ενημερωτικές συναντήσεις εργασίας με τους αρμόδιους υπουργούς, προκειμένου να υλοποιηθεί η εξαγγελμένη από την προηγούμενη κυβέρνηση δέσμευση που αφορούσε στην ικανοποίηση του θέματος αυτού.
Πρότεινε επίσης στο Δ.Σ. να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών ώστε να καταβληθούν τα οφειλόμενα ποσά του μεταφορικού ισοδυνάμου για το δεύτερο εξάμηνο του 2021 στις επιχειρήσεις, όπως και τα ανάλογα ποσά για το μεταφορικό ισοδύναμο των πολιτών από 1-3-22 μέχρι και σήμερα.
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κος Σπαής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαιότητα να ανοίξει η εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου των επιχειρήσεων για την καταχώριση των παραστατικών για το πρώτο εξάμηνο του 2022 το συντομότερο δυνατό.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΕΟΑΕΝ, οι συμμετέχοντες επίσης:

1. Ενημερώθηκαν για την πορεία υλοποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του έργου SEAVIEWS, που υλοποιείται από τον ΕΟΑΕΝ και το οποίο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Interreg-Adrion
2. Ομόφωνα ενέκριναν τον οικονομικό προϋπολογισμό εσόδων-εξόδων έτους 2023, καθώς και την 1η τροποποίηση του προϋπολογισμού έτους 2022.

Ο παριστάμενος στη Γενική Συνέλευση Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκης μιλώντας για το Μεταφορικό Ισοδύναμο ανέπτυξε το θέμα με τίτλο: «Η πορεία υλοποίησης μέχρι σήμερα του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου» επισημαίνοντας πως «…το μεταφορικό ισοδύναμο των επιχειρήσεων επεκτείνεται σταθερά» και πως «…η ροή των χρηματοδοτήσεων, έχει αποκατασταθεί». Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Γεν. Γραμματέας εξέφρασε την πεποίθηση πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν πληρωθεί οι επιχειρήσεις και σε ότι αφορά στις εκκρεμότητες του 2021, η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει σύντομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *