Σύσκεψη στο Μαξίμου για τα παιδιά της Κιβωτού

Η Κυβωτός του Κόσμου θα βρεθεί στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιείται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις για κακοποίηση και ασέλγεια σε παιδιά της δομής.

Την ώρα που οι καταγγελίες πληθαίνουν και η έρευνα των αρμόδιων αρχών συνεχίζεται, η συζήτηση στο Μαξίμου θα επικεντρωθεί στη λειτουργία της δομής αλλά και το τι θα συμβεί με τα παιδιά που φιλοξενούνται στην ΜΚΟ.

Στο «κάδρο» των ερευνών έχουν μπει τέσσερα άτομα, τα οποία καταγγέλλονται για κακοποιητικές συμπεριφορές αλλά και ασέλγεια σε βάρος των φιλοξενούμενων παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Τις επόμενες ημέρες, τα εν λόγω άτομα αναμένεται να κληθούν για κατάθεση ή εξηγήσεις, καθώς η δικογραφία έχει φτάσει πλέον στα χέρια της Εισαγγελίας.

Κατά πληροφορίες, οι τρία εκ των ατόμων που κατηγορούνται βρίσκονταν από παιδιά στην «Κιβωτό» και στη συνέχεια έγιναν εργαζόμενοι ενώ ο τέταρτος είναι ο Πατέρας Αντώνιος.

O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σε ανακοίνωσή του το πρωί της Κυριακής τόνισε πως «Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ουδεμία σχέση είχε ή έχει με την Μ.Κ.Ο.  Κιβωτό του Κόσμου  ανακοινώνοντας παράλληλα πως αποφάσισε να απογορεύσει την τέλεση ιεροπραξιών για τον πατέρα Αντώνιο, μέχρι την εκδίκαση της απόφασης.

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται μετά τιςκαταγγελίες  του 19χρονου για ασελγείς πράξεις σε βάρος του από τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο, ένας 17χρονος φίλος του παιδιού, κατήγγειλε την Κυριακή απόπειρα χρηματισμού του προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή του.

πηγή: CNN

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *