Αλέξανδρος Αυλωνίτης: Συνεπής στην ασυνέπεια του Υπουργείου του, ο κ. Αυγενάκης

Την αγανάκτηση του αθλητικού κόσμου της Κέρκυρας για την κυβερνητική αδιαφορία ως προς την πλήρη εγκατάλειψη των δημόσιων χώρων άθλησης του νησιού συνολικά, μετέφερε με επίκαιρη ερώτησή του ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Αυλωνίτης κατά τη συζήτησή της με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη.

Από το Σεπτέμβριο του 2021 που τέθηκε για πρώτη φορά η άθλια εικόνα των γηπέδων και των αθλητικών κέντρων του νησιού, δεν έχει αλλάξει τίποτα ουσιαστικά. «Απέραντο χωράφι το γήπεδο ποδοσφαίρου του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου, απέραντα χωράφια και όλα τα γήπεδα» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσκομίζοντας αδιάσειστα στοιχεία που έχει συλλέξει για το τι ακριβώς συμβαίνει σε περίπου 10 γήπεδα και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Οι χρηματοδοτήσεις που αφορούν στα κλειστά γυμναστήρια στο Βορρά και στο Νότο δεν έχουν προχωρήσει και όλα βεβαιώνουν πως τα έργα δεν θα πραγματοποιηθούν, ενώ αναζητείται τελικά, ο ρόλος του Υπουργείου ως προς τις παρεμβάσεις ελέγχου και υποστήριξης στην υλοποίηση έργων που πρέπει να αποδοθούν στον κερκυραϊκό λαό.

Στην ίδια μονότονα αρνητική διάθεση αυτοκριτικής ο Υφυπουργός Αθλητισμού, όπως και την προηγούμενη φορά, στάθηκε σε βελτιώσεις που δεν μπορούν να αλλάξουν σε καμία περίπτωση την κοινή αίσθηση δυσαρέσκειας που εκφράζουν παράγοντες και αθλητές της Κέρκυρας για τα όσα αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση. Αναφέρθηκε σε μια άλλη εικόνα από αυτήν που επικρατεί, μια πραγματική αθλιότητα για την οποία η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου φαίνεται πως είναι περήφανη, αφού δηλώνει ικανοποιημένη από το έργο των τελευταίων 3,5 ετών.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μίλησε για την αντιγραφή και αναδιατύπωση όσων σημείωσε ο Υφυπουργός κατά τη συζήτηση της προηγούμενης επίκαιρης ερώτησής του το 2021, διαβάζοντας συγκεκριμένα τα τότε πρακτικά της συζήτησης και επεσήμανε πως τον Ιούλιο του 2019 η ΝΔ παρέλαβε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις με προβλήματα, αλλά όχι τη σημερινή ακαταλληλότητα και απαγόρευση διεξαγωγής αθλητικών γεγονότων, δίνοντας ως παράδειγμα την αλλαγή έδρας της ποδοσφαιρικής ομάδας της Κέρκυρας. Παράλληλα, έδειξε με σαφήνεια τις ευθύνες της διορισμένης από τη ΝΔ, διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας (ΕΑΚΚ), υπογραμμίζοντας τη δημιουργία Σωματείου πολιτών για την προώθηση των αθλητικών έργων στην Κέρκυρα προκειμένου να καταδείξει το μέγεθος του κοινωνικού προβλήματος.

Σταθερά στην υπερασπιστική του γραμμή του ο κ. Αυγενάκης απάντησε στον κ. Αυλωνίτη λέγοντας πως διαθέτει πολλά στοιχεία που θα μπορούσαν να τον διαψεύσουν, δίχως ωστόσο να προχωρά σε κάποια αναλυτική αναφορά αυτών. Ταυτόχρονα, υπεραμύνθηκε της στενής, όπως είπε, συνεργασίας του με τους θεσμικούς παράγοντες του κόμματός του στην Κέρκυρα, κάνοντας εμφατική τη συνολική τους αντίρρηση στις καθημερινές εικόνες ντροπής για τον κερκυραϊκό αθλητισμό που αναπαράγονται από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τέλος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, αφού δήλωσε πως εξετάζει το ενδεχόμενο αλλαγών στη διοίκηση του ΕΑΚΚ, άφησε αιχμές για τις προθέσεις και τη συνδρομή του Σωματείου «ΦΙΛΩΝ» όχι σε σχέση με το έργο που προτίθεται να πράξει η πρωτοβουλία αυτή των πολιτών αλλά την σύνδεση που μπορεί να έχει με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *