Σπύρος Νεράντζης: “Για την δημιουργία των πολλών μικρών χωματερών σίγουρα δεν φταίει ο πολίτης”

Τι μας είπε πολύ διακριτικά και ευγενικά η ΑΝΑΚΕΜ, στην δράση που οργάνωσε την περασμένη Παρασκευή 18/11/2022 για τον καθαρισμό της χωματερής δίπλα στο Γυμνάσιο του Αγίου Ιωάννη:
1. Για την δημιουργία των πολλών μικρών χωματερών σίγουρα δεν φταίει ο πολίτης! Για να αποφευχθεί η δημιουργία τους θα πρέπει ο Δήμος να δώσει λύση σύμφωνα με την νομοθεσία και η οποία είναι απλή : «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ των ΑΕΚΚ». Βέβαια να εφαρμόσει την ίδια λύση και ο ίδιος ο Δήμος για τα ΑΕΚΚ που παράγουν οι υπηρεσίες του καθώς και για αυτά που συλλέγει μέσω της υπηρεσίας συλλογής ογκωδών 15601.
2. Η ορθολογική διαχείριση των ΑΕΚΚ (απόβλητα εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων ) πέρα από τα περιβαλλοντολογικά οφέλη, έχει και πάρα πολλά οικονομικά οφέλη. Ο Δήμος μας αυτήν την στιγμή όλα τα υλικά που μαζεύει μέσω της τηλεφωνικής υπηρεσίας 15601τα στέλνει εκτός Κέρκυρας, επιβαρύνοντας το περιβάλλον του «γείτονα» και με κόστος πολύ περισσότερο από 200,00 ευρώ ανά τόνο, ενώ θα μπορούσε να τα διαχειριστεί με σεβασμό στο περιβάλλον και κόστος όχι μεγαλύτερο των 30,00 ευρώ ανά τόνο!
3. Η τοπική αυτοδιοίκηση ( ΠΙΝ και Δήμος) να εφαρμόσει την νομοθεσία που ισχύει από το μακρινό 2010! Εδώ βέβαια επιτέλους, μετά την καθυστέρηση της εργολαβίας αναστήλωσης του κτιρίου Γιαλλινά, λόγω μη εναρμόνισης του Δήμου μας στην κείμενη νομοθεσία, παρατηρούμε ότι υπάρχει φως στο τούνελ και ξεκινάμε να λειτουργούμε σαν κράτος με σεβασμό και εφαρμογή των νόμων και των κανόνων που εμείς οι ίδιοι έχουμε θεσπίσει.
Είναι δεδομένο ότι υπάρχει η τεχνολογία, η νομοθεσία, οι οικονομικοί πόροι και τα συλλογικά συστήματα ανακύκλωσης, έχουν υποδείξει τις λύσεις και τους τρόπους μέσω των οποίων μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις . Αρκεί να ξέρεις τι θέλεις να κάνεις και βέβαια ο σχεδιασμός σου να βασίζεται στα παραπάνω εργαλεία!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *