Συνάντηση της Μερόπης Υδραίου με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Κέρκυρας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου με τον Πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Κέρκυρας.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα ειλικρίνειας και συνεννόησης κυριάρχησαν τρία ζητήματα:
-το ωράριο των καταστημάτων, για το οποίο οι επαγγελματίες ζήτησαν την παράταση του, πέραν της 10ης βραδινής
-η συμμετοχή του Δήμου στην Εταιρεία Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου Α.Ε.
-η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στην Κέρκυρα
Για τα δύο πρώτα θέματα η Μ. Υδραίου ενημέρωσε ότι θα τεθούν στα θεσμικά όργανα του Δήμου και θα έρθουν σύντομα στο Δημοτικό Συμβούλιο με στόχο η απόφαση που θα ληφθεί να συγκεντρώνει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.
Για το ζήτημα της αύξησης των αντικειμενικών αξιών η Δήμαρχος επισήμανε ότι με διάταξη νομοσχεδίου που έχει δοθεί στη διαβούλευση, οι Δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τεκμηριωμένες προτάσεις για να αντιμετωπιστούν στρεβλώσεις και αδικίες για τις περιπτώσεις που οι αντικειμενικές αξίες ξεπερνούν τις πραγματικές. Δεσμεύθηκε μάλιστα να αναλάβει σύντομα σχετική πρωτοβουλία με συγκρότηση επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εκπρόσωποι εμπλεκόμενων και συναρμόδιων φορέων του τόπου μας.
Η Δήμαρχος παρότρυνε επίσης τους επαγγελματίες να συμμετάσχουν με προτάσεις στην ανοιχτή διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που προωθείται από τη δημοτική αρχή και στοχεύει να κάνει πιο όμορφη και πιο ανθρώπινη τη πόλη. Ενημέρωσε επίσης τον Πρ. Κώστα Κιτσάκη και τα μέλη της διοίκησης της ΟΕΒΕΚ Νίκο Πηλό και Κώστα Φακιολά για την πολυσχιδή δράση της δημοτικής αρχής για την καλύτερη δυνατή λειτουργία της πόλης και συγκεκριμένα στους τομείς της καθαριότητας και του πρασίνου με τους προς ψήφιση σχετικούς κανονισμούς, το κυκλοφοριακό, την εξεύρεση χώρων στάθμευσης, την βελτίωση των υποδομών, τις οδοστρωσίες και τη λειτουργία του βιολογικού.
Αμέσως μετά τη συνάντηση στην οποία συμμετείχε και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Μελίδης, η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου τόνισε: «Είμαστε κοντά στους επαγγελματίες, στους βιοτέχνες, στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο. Έχουμε κοινούς στόχους, καμία πόλη και κανένας δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά χωρίς την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
Αυτό που επιδιώκουμε είναι οι προτάσεις που θα έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο και με τις οποίες υπάρχει σύγκλιση απόψεων με τους επαγγελματίες, να συναντήσουν τη μέγιστη δυνατή συναίνεση από όλες τις παρατάξεις.
Και βέβαια υπάρχει και το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που αποτελεί την πρόταση και τον οδικό χάρτη για το πως πρέπει να είναι η πόλη μας τα επόμενα χρόνια. Πρέπει να μάθουμε να συζητάμε με προτάσεις, να συνεργαζόμαστε, να αναζητούμε αυτά που μπορούν να μας ενώσουν.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *