Κύκλωσε την Κυριακή: Απόλυτος αιφνιδιασμός με την ημερομηνία των εκλογών

Οι παρακολουθήσεις έχουν αυξήσει τις εισηγήσεις στη ΝΔ για τη διεξαγωγή εκλογών
Μια αποστροφή του Κυριακού Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας την περασμένη Δευτέρα ήταν αρκετή για να αναθερμάνει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών. «Η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές του 2023 ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου του 2019» σημείωσε ο πρωθυπουργός, ενώ σε συνδυασμό με το ότι δεν ανέφερε το σύνηθες (μέχρι πρότινος) «ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της κυβερνητικής θητείας», διαβάστηκε από πολλούς ως «άνοιγμα» για εκλογές στις αρχές του 2023.

Οι παρακολουθήσεις έχουν αυξήσει τις εισηγήσεις στη ΝΔ για τη διεξαγωγή εκλογών. Ομως, όσο κι αν προσπαθεί κάποιος να εκμαιεύσει πρωθυπουργικές απαντήσεις, ο Μητσοτάκης επιλέγει να κρατά κλειστά χαρτιά για την Κυριακή της απλής αναλογικής και συνεπώς για τη δεύτερη Κυριακή της ενισχυμένης αναλογικής.

Και αυτό από μόνο του οδηγεί πολλούς στην εκτίμηση ότι αφήνει και ο ίδιος ανοιχτά παράθυρα για τυχόν αιφνιδιασμό. Ωστόσο οι γαλάζιοι εμφανίζονται εδώ και μήνες στις συζητήσεις τους μοιρασμένοι στα δύο, σύμφωνα με το Βήμα. Συγκεκριμένα:

Η μία πλευρά ζητεί κάλπες πριν από το Πάσχα, κυκλώνοντας τις Κυριακές 2 ή 9 Απριλίου (με δεύτερη κάλπη στις 30 Απριλίου ή 7 Μαΐου αντίστοιχα)
Η άλλη πλευρά προκρίνει εκλογές μετά τις 21 Μαΐου.

ΠΗΓΗ: instanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *