Σπύρος Κροκίδης: «Να συνεχιστεί με στοχευμένες παρεμβάσεις η αναβάθμιση του αεροδρομίου «Ιωάννης Καποδίστριας».

Μια ακόμα τουριστική περίοδος ολοκληρώθηκε και μάλιστα με ιστορικό ρεκόρ αφίξεων αφού καταρρίφθηκε το ρεκόρ του 2018 με 1.692. 869 επιβάτες, επιβεβαιώνοντας ότι ο τουριστικός μας προορισμός παραμένει ισχυρό brand name  και επιβραβεύοντας τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού και ανανέωσης των υποδομών από την Fraport τα τελευταία χρόνια.

Όμως πίσω από τα ρεκόρ και την υψηλού επιπέδου λειτουργία του αεροδρομίου μας,  υπάρχουν και οι «αφανείς ήρωες», οι σκληρά εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, πολλές φορές μάλιστα εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και με ελλειμματικό προσωπικό.

Είχα την τύχη και την χαρά να συναντηθώ και να ανταλλάξω απόψεις και κυρίως να ενημερωθώ με τους συμπολίτες μας, οι οποίοι εργάζονται στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και οι οποίοι με τον αξιοζήλευτο επαγγελματισμό και τις άοκνες προσπάθειες προσέδωσαν στο αεροδρόμιο «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» όλα εκείνα τα εχέγγυα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός διεθνούς αερολιμένα και κυρίως εξασφάλισαν την ασφάλεια των πτήσεων που αποτελεί τον ύψιστο στόχο.

Οφείλουμε όμως να μην σταθούμε μόνο στις επιτυχίες, αλλά με ρεαλισμό, ορθολογική διάθεση και τεχνοκρατική  προσέγγιση να προχωρήσουμε στις απαιτούμενες βελτιωτικές παρεμβάσεις, ώστε να αναβαθμιστούν τα στάνταρ απόδοσης του αεροδρομίου μας.

Μετά την ουσιαστικά και ενδελεχή συζήτηση που είχα με τον κ. Δημήτρη Ρούσσο, πρόεδρο εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας, την κ. Στέλλα Αργυρού, προϊσταμένη αερολιμενικών και αναπληρώτρια αερολιμενάρχη Κερκύρας και τον κ. Κωνσταντίνο Γκιόκα αερολιμενικό θεωρώ απαραίτητες παρεμβάσεις:

1)Το σύστημα ραντάρ το οποίο λειτουργεί στο βουνό των Αγίων Δέκα είναι πλέον ξεπερασμένο και έχει ολοκληρώσει τον κύκλο ζωή τους. Λειτουργεί και συντηρείται ή επισκευάζονται οι βλάβες με «πατέντες» όπως μου είπαν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι. Είμαι σίγουρος ότι αν διεκδικηθεί με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία  από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και τον αρμόδιο Υπουργείο θα υπάρξει θετική ανταπόκριση, άλλωστε, πέρα από την ασφάλεια, που είναι πρωταρχικός παράγοντας, φέρνει έσοδα και στο δημόσιο κορβανά, μέσω των υπερπτήσεων και της διαχείρισης των.

Θεωρώ μάλιστα απαραίτητο ότι θα πρέπει να γίνει επανακαθορισμός των χρεώσεων των πτήσεων με πλήρη κοστολογικό προσδιορισμό με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια π.χ τα δικαιώματα για το 2022 για την Ελλάδα είναι 28,73€, για την Πορτογαλία 42,32€ και την Αλβανία 55,35€.

2)      Και σε αυτή την υπηρεσία, στην ΥΠΑ, δυστυχώς βασικό πρόβλημα είναι η υποστελέχωση, όπου η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί μετά τις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις. Είναι ευκαιρία λοιπόν να υπάρξει η πολυπόθητη ενίσχυση της υπηρεσίας και βέβαια η ανανέωση της με σύγχρονα στελέχη.

3)      Τέλος θεωρώ απαραίτητο να προωθηθεί η άμεση λειτουργία της ΥΠΑ, ως αυτοτελούς και ανεξάρτητου Ν.Π.Δ.Δ, με δικό της προϋπολογισμό και απολογισμό εσόδων και δαπανών. Και βέβαια με Οργανόγραμμα με σαφή προσδιορισμό καθηκόντων και υποχρεώσεων.

Το  αεροδρόμιο «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» αποτελεί την βασική πύλη εισόδου των επισκεπτών για το νησί, ενώ παράλληλα, λόγω της γεωγραφικής του θέσης είναι, έχει ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία και για αυτό τον λόγο οφείλουμε, ο καθένας από το μετερίζι του, να αναδεικνύουμε θέματα, να διεκδικούμε στόχους ώστε να συμβάλλουμε στην ποιοτική, αναβαθμισμένη και ασφαλή λειτουργία του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *