T.E Kέρκυρας του K.K.E: «Στο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα γράφεται η Ιστορία»

Φέτος συμπληρώνονται 49 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία. Τα διδάγματα αυτού του ξεσηκωμού είναι και σήμερα επίκαιρα, αφού παραμένουν η εξουσία του κεφαλαίου και η ενσωμάτωση της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ, δηλαδή οι παράγοντες εκείνοι που οδήγησαν στην επιβολή της δικτατορίας

Το Κόμμα μας είναι περήφανο για τα μέλη και στελέχη του, τους νέους και τις νέες της ΚΝΕ -που ιδρύθηκε μέσα στην δικτατορία το 1968- όλους εκείνους και εκείνες που αγωνίστηκαν στην αντιδικτατορική πάλη, δεν λύγισαν στις διώξεις, στα βασανιστήρια, στις φυλακές, στα στρατοδικεία και τις εξορίες.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, η καταστολή της με δεκάδες νεκρούς ήταν η αρχή του τέλους της Χούντας. Κάτω από το βάρος της λαϊκής πάλης και μετά το έγκλημα της Κύπρου, το 1974, η Χούντα κατέρρευσε. Η τραγωδία της Κύπρου με την εισβολή και κατοχή που συνεχίζεται μέχρι σήμερα έχει τη σφραγίδα της Χούντας και των ιμπεριαλιστών ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και Μ. Βρετανίας. Αποδείχτηκε για άλλη μία φορά ότι καμία προστασία δεν παρέχουν για το λαό οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

Αποδείχθηκε ότι οι όποιες κατακτήσεις και παραχωρήσεις στον καπιταλισμό είναι προσωρινές. Ότι όσες κυβερνήσεις επιλέγουν να διαχειριστούν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και τους νόμους του, αναπόφευκτα ακολουθούν αντιλαϊκές πολιτικές. Οι κρίσεις, η ανεργία, η φτώχεια, ο αυταρχισμός, οι πόλεμοι θα υπάρχουν όσο η εξουσία βρίσκεται στα χέρια των καπιταλιστών, όσο η Ελλάδα είναι δέσμια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, τύπου ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Με όπλο την πείρα των αγώνων του χτες, προετοιμάζουμε τις νέες νικηφόρες αναμετρήσεις στο σήμερα και το αύριο.

Τα συνθήματα “Έξω οι ΗΠΑ”, Έξω το ΝΑΤΟ” στις πύλες του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα περισσότερο από ποτέ. Σήμερα εν μέσω της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία και της ελληνικής εμπλοκής στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να δυναμώσουμε τον αγώνα με αιτήματα “Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ”, “Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ”.

Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος! Ο λαός, όταν παλεύει, μπορεί να τα καταφέρει όλα!
Το ΚΚΕ βρίσκεται και θα βρεθεί μπροστά σε κάθε τέτοιον αγώνα.
Αντιπροσωπία της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ θα καταθέσει στεφάνι την Πέμπτη 17 Νοέμβρη, στις 11:30 το πρωί στο μνημείο του Πολυτεχνείου έξω από το κτήριο της πρώην Νομαρχίας.
Τέλος, καλούμε την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα στο χώρο κάτω από Εργατικό Κέντρο στην αντιιμπεριαλιστική πορεία που διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι και το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας προς τιμήν του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *