Υπερσύγχρονοι απινιδωτές στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας. Διαδοχικά επιμορφωτικά σεμινάρια χρήσης απινιδωτή διοργανώνει ο Δήμος.

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας , ως θεσμός με κοινωνικό πρόσωπο προχώρησε στην προμήθεια αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών τελευταίας τεχνολογίας σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες προφύλαξης αλλά και άμεσης επέμβασης σε έκτακτες περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής αλλά και στη δημιουργία ενός δημοτικού δικτύου απινιδωτών προς χρήση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκινά τη δωρεά σε υπηρεσίες και φορείς των πολύτιμων αυτών ιατρικών συσκευών . Η αρχή έγινε την Τρίτη 15-11-2022 όπου η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας δώρισε δύο απινιδωτές στην Πυροσβεστική Υπηρεσία,- έναν για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θιναλίου και έναν για την έδρα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Κέρκυρας -και τέσσερις απινιδωτές στο «Βοήθεια στο Σπίτι». Η παράδοση έγινε στο χώρο του Πολυδύναμου Ιατρείου Αχαράβης και συνοδεύτηκε με το απαραίτητο σεμινάριο εκπαίδευσης από τον δ/ντή ιατρό κ.Νικόλαο Πουλή.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: εκ μέρους του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας κ. Μαχειμάρης Γεώργιος και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ.: Κουτσούρης Χαρίτων, Κόκκαλη Σπυριδούλα, Σκέμπρης Θεοφάνης, Μουζακίτης Νικόλαος, εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κέρκυρας Πύραρχος κ. Κολοβός Νικόλαος, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θιναλίου Πυρονόμος κ. Καρδακάρης Ευστάθιος , το προσωπικό του κλιμακίου. Παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Παντελεήμονα κ. Κοσκινάς Ιωάννης, ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας του Δήμου και οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ακολούθησε σεμινάριο πρακτικής εξάσκησης της λειτουργίας του από τον ιατρό κ. Νικόλαο Πουλή , ο οποίος στο πλαίσιο της παρουσίασης του τρόπου χρήσης του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή αφενός ανέλυσε τη σημασία της γρήγορης αντιμετώπισης ενός περιστατικού καρδιακής ανακοπής και την κρισιμότητα των πρώτων λεπτών ιδιαίτερα για την εγκεφαλική λειτουργία αφετέρου τον χαρακτήρισε ως ένα σημαντικό όργανο, σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής και την επαναφορά του καρδιακού ρυθμού στην σωστή συχνότητά του χάριν του συστήματος αυτοδιάγνωσης που διαθέτει. Ενώ ενσωματωμένες φωνητικές κι οπτικές οδηγίες στα ελληνικά καθοδηγούν βήμα – βήμα το άτομο που σπεύδει να βοηθήσει.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας κ. Γεώργιος Μαχειμάρης ευχαρίστησε τόσο τον ιατρό κ. Νικόλαο Πουλή για την παρουσίαση της χρήσης του απινιδωτή και την συνδρομή του στην πραγματοποίηση του σεμιναρίου, τους κ.κ.: Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κέρκυρας Πύραρχο Κολοβό Νικόλαο και Διοικητή Πυροσβεστικού κλιμακίου Θιναλίων Πυρονόμο Καρδακάρη Ευστάθιο και τα στελέχη του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου Θιναλίου όσο και το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για την συμμετοχή τους στην ειδική εκδήλωση-σεμινάριο . Επαίνεσε για άλλη μια φορά την εξόχως σημαντική προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και σημείωσε ότι μέσα από αυτές τις γνώσεις και δεξιότητες που μπορούν να σώσουν μια ζωή, καλλιεργείται παράλληλα η προσφορά ,η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο και η ενσυναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης.

Ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κέρκυρας Πύραρχος κ.Κολοβός Νικόλαος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας για την δωρεά των δύο απινιδωτών στην Πυροσβεστική Υπηρεσία – γεγονός που λειτουργεί προσθετικά στην αγαστή συνεργασία των δυο φορέων – ενώ παράλληλα συνεχάρη όλους όσους συμμετείχαν.

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας συνεχίζοντας στην ίδια κατεύθυνση, τις επόμενες ημέρες θα εφοδιάσει με απιδινωτές τις αθλητικές γηπεδικές εγκαταστάσεις του .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *