Συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας για να προσελκύσουμε στην Κέρκυρα κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου και η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου υπέγραψαν σήμερα μνημόνιο συνεργασίας για την προσέλκυση κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών στην Κέρκυρα που θα προβάλλουν το νησί.

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου σε δήλωση της τονίζει ότι:

«Ο κινηματογράφος και τα newmedia αποτελούν ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο οικονομικό τομέα στον οποίο η Κέρκυρα ως ένας τόπος  μοναδικής ομορφιάς μπορεί να  αποκομίσει σημαντικά οφέλη για την τοπική της οικονομία αλλά και για την εικόνα της ως τουριστικού προορισμού.

Το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος διευκόλυνε σημαντικές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το θαύμα του ελληνικού τουρισμού τη δεκαετία του ‘60 στηρίχθηκε κατά ένα μεγάλο ποσοστό στις διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές που έγιναν στην Ελλάδα.

Σήμερα με νέους όρους, νέα εργαλεία και τις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Η Κέρκυρα θέλουμε να γίνει τόπος φιλοξενίας και σημείο αναφοράς για τέτοιες παραγωγές.»

Από την πλευρά της, η Περιφερειάρχης  Ρόδη –Κράτσα Τσαγκαροπούλου, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της δημιουργίας του Film Office στην Κέρκυρα καθώς στην παγκόσμια οικονομία ο συγκεκριμένος κλάδος έχει ιδιαίτερη δυναμική. Τόνισε επίσης ότι τα Ιόνια Νησιά και η Κέρκυρα εν προκειμένω μπορούν να αποτελούν μοναδικό τόπο έλξης οπτικοακουστικών παραγωγών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *